Verkkouutiset

USA:n laivaston komentaja suitsuttaa Suomen sotilaita: En haluaisi joutua heitä vastaan

Yhdysvaltojen laivaston vara-amiraali vaikuttui suomalaisten ja ruotsalaisten joukkojen suorituksista Baltops-harjoituksissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Suomen karu rannikkoseutu sekä pienten saarien armeijan ja menneiden sotien arpeuttamien kylien vartioimat kiviset rannat muistuttavat minua täällä asuvan kansan peräänantamattomuudesta ja kestävyydestä”, vara-amiraali James Foggo kirjoittaa Yhdysvaltojen laivastoinstituutin blogissaan.

Foggo toimii Yhdysvaltojen 6. laivaston komentajana. Hän otti osaa Itämerellä käytyihin Naton Baltops 2016 -harjoituksiin. Myös Naton rauhankumppanit Suomi ja Ruotsi osallistuivat harjoituksiin. Tämä osoittaa vara-amiraalin mukaan, kuinka Itämeren alueelliset turvallisuuskysymykset ovat linjassa Naton 28 jäsenvaltion intressien kanssa.

Foggo kirjoittaa suomalaisten luonteenpiirteiden näkyneen Hangon rannoilla, kun viiden eri maan asevoimien merisotilaat suorittivat ensimmäisen harjoituksen kolmesta maihinnoususta.

”Yli puolet Hangon rannoille tänään nousseista 550 merisotilaasta tuli Suomesta ja Ruotsista. Voin kertoa heidän hurjan olemuksensa perusteella, että en haluaisi joutua heitä vastaan”, James Foggo kirjoittaa.

Hänen mukaansa Hangon harjoituspäivä tuntui pikemminkin siltä kuin Nato olisi osallistunut Suomen ja Ruotsin yhteiseen harjoitukseen eikä toisin päin.

”Kun eräältä wyomingilaiselta korpraalilta kysyttiin, mitä hän ajatteli suomalaisesta maihinnousuveneestä, joka vei hänet ja hänen toverinsa rannalle, kuului vastaus ’mahtavaa’”.

Foggon mukaan korpraali luonnehti venettä nopeimmaksi, jonka kyydissä hän oli koskaan ollut.

”Uutisissa puhutaan kasvaneista jännitteistä lännen ja Venäjän välillä. Olen kirjoittanut siitä itsekin. Venäjän media on väittänyt, että Naton käytös on provosoivaa, vaikka olemmekin puolustusliitto. Baltops tarkoittaa sarjaa laivaston toimia, joiden tarkoituksena on kehittää liittolaisten ja kumppanien taitoja ja ehkäistä sotaa”, hän kirjoittaa.

James Foggo muistuttaa myös, etteivät Venäjän ja lännen intressit ole täysin toisensa poissulkevia. Esimerkkinä hän mainitsee muun muassa terrorismin vastaisen toiminnan ja aiemmat yhteisharjoitukset.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)