Verkkouutiset

Facebookin sovelluspäivitys pääsee käsiksi tekstiviesteihin

Facebookin Android-sovelluksen päivittäminen antaa norjalaisen Dagens Näringsliv -lehden mukaan sovellukselle pääsyn muun muassa käyttäjän tekstiviesteihin sekä kalenteriin ja yhteystietoihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Sovellus tarvitsee nämä luvat toimiakseen. Vaikka käyttäjä ei uskoisikaan haluavansa tai tarvitsevansa tiettyä toimintoa, ehtoja ei ole mahdollista muuttaa käyttöjärjestelmässä, Facebookin Pohjoismaiden edustaja Frida Löwengren sanoo lehdelle.

Päivitykseen luvan antava käyttäjä sallii siis samalla Facebook-sovellukselle pääsyn kaikkein henkilökohtaisimpiin tietoihin. Dagens Näringslivin mukaan Facebook pääsee jopa muuttamaan kalenterin tietoja ja lisäämään kontaktiluetteloon uusia yhteystietoja.

Lehden mukaan ei ole tarkkaan tiedossa, miksi Facebook tarvitsee kyseisiä tietoja. Facebookin mukaan taas sovelluksen on tarpeellista päästä tekstiviesteihin, jotta se voi vahvistaa puhelinnumeron ja lähettää vahvistuskoodin.

Pääsyä yhteystietoihin puolestaan tarvitaan kuulemma siihen, että ohjelma voi synkronoida käyttäjän Facebook-yhteystiedot puhelimeen.

Norjassakin Facebookin käyttäjät arvostelevat päivitystä ja sanovat sosiaalisen median sovellusten vaativan jo liian suuria oikeuksia käyttäjän henkilökohtaisten tietojen saamiseen. Facebookin Löwengren puolestaan vakuuttaa, että käyttäjät voivat olla täysin varmoja siitä, että heidän tietonsa ovat varmoissa käsissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)