Verkkouutiset

Perussuomalaisten Simon Elo: Erkkikään ei ota selvää, mikä on Rinteen maahanmuuttolinja

Perussuomalaisten kansanedustaja Simo Elo ihmettelee, mikä on demareiden maahanmuuttolinja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Simon Elon (ps.) mukaan SDP:n puheenjohtajakamppailussa käydään kovaa vääntöä siitä, mikä on sosialidemokraattista maahanmuuttopolitiikkaa.

Joulukuussa 2015 sosialidemokraattien puheenjohtaja Antti Rinne totesi, että hän on lukenut hallituksen turvapaikkapoliittiset toimenpiteet ja pitää niitä erittäin hyvinä. Näihin kuului muun muassa perheenyhdistämisen ehtojen tiukennus.

Kesällä 2016 Rinne kertoi pitävänsä perheenyhdistämisen tulorajojen tasoa ”järjettömänä”.

– Erkkikään ei ota selvää mikä on Rinteen maahanmuuttolinja, ja Tuomioja on sentään kokenut demari, Elo sanoo.

Puheenjohtajaehdokas Tytti Tuppurainen halusi eduskuntapuheenvuorossaan hylätä hallituksen esityksen turvapaikanhakijoiden perheenyhdistämisen tiukentamisesta. Tuppuraisen mukaan ”Suomi ei saa profiloitua sulkeutuvana, pimeyden tyyssijana”. Lisäksi Tuppurainen on vaatinut, että Suomen vuotuinen pakolaiskiintiö nostetaan 10 000 ihmiseen, kun hallituksen linja on 750.

– Tuppurainen haluaa moninkertaistaa pakolaisten määrän Suomessa. Kannattaako Rinne samaa linjaa, kysyy Elo.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi helmikuussa 2016, että Eurooppa ei kestä enää uutta kansainvaellusta. Puheenjohtajaehdokas Timo Harakka piti presidentin totuudellista puhetta ”kylmänä”.

– Perussuomalaisten maahanmuuttopoliittinen linja on ollut johdonmukainen sekä hallituksessa että oppositiossa. Kannattaako vai vastustaako demareiden valittu puheenjohtaja hallituksen maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikkaa?

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)