Verkkouutiset

Henkeä pelastamaan mennyt nainen sai 60 euron sakot – Tamperelainen: Virhemaksun mitätöintianomus hylättiin

Poliisipartion vapautumista odottamaan joutuneen naisen pysäköinti meni yhdeksän minuuttia yliajalle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tamperelainen kertoo Jaana Heinäsestä, jonka pelästyneet lapset tulivat keskiviikkona heidän ollessaan Tampereen keskustassa sanomaan hänelle, että penkillä makaa kuollut mies.

”Tarkistin, että laitapuolen kulkijalta vaikuttanut mies hengittää ja lähdin ulos soittamaan apua”, hätäkeskuspäivystäjänä työskennellyt Jaana Heinänen sanoo Tamperelaisessa.

Paikan lähellä olikin poliisipartio. Poliiseilla oli kuitenkin tehtävä kesken ja Heinänen odotti noin kymmenen minuuttia heidän vapautumistaan. Lopulta poliisit lupasivat hoitaa asian eteenpäin.

Heinäsen palattua Näsilinnankadulle odotti siellä olleen auton tuulilasissa 60 euron parkkisakko, sillä pysäköinti oli mennyt yhdeksän minuuttia yliajalle.

Pysäköinninvalvonnasta Heinästä kehotettiin tekemään anomus pysäköintivirhemaksun mitätöimiseksi. Oikaisuvaatimuksessa Heinänen kertoi tapahtumat, pyysi maksun peruuttamista ja antoi lisätietoja varten poliisiauton rekisteritunnuksen.

Kolmessa päivässä tulleen päätöksen mukaan anomus oli hylätty.

”Olen todella tyrmistynyt. Työssäni hätäkeskuspäivystäjänä velvoitin ihmisiä menemään maassa makaavan luokse ja jäämään onnettomuuspaikalle. Se on kansalaisvelvollisuus”, Jaana Heinänen toteaa.

Hän aikoo valittaa hallinto-oikeuteen testatakseen, mikä painaa, kun vastakkain ovat rikoslain pykälät heitteillejätöstä ja tieliikennelain pysäköintimääräykset.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)