Verkkouutiset

RKP:n Anders Adlercreutz: Turvapaikanhakijoista ei saa tulla väliinputoajia

Kansanedustaja Anders Adlercreutz (r.) on huolissaan turvapaikanhakijoista, joista helposti tulee väliinputoajia, kun turvapaikkahakemus on hylätty.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Anders Adlercreutzin mielestä monia turvapaikanhakijoita ei voi pakottaa palaamaan kotimaahansa maan olosuhteista johtuen.

– Näillä ihmisillä ei ole oikeutta oleskella enää vastaanottokeskuksessa, mutta heillä ei ole muutakaan turvaa, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Jos turvapaikanhakijaa ei saada vapaaehtoisesti palaamaan kotimaahansa, joutuu hän käytännössä limbotilaan. Meidän kaikkien intressissä on, että nämä ihmiset eivät joudu piileskelemään yhteiskunnassamme. Yhteiskunnan ulkopuolelle jäävä ihminen on helppo uhri ihmiskauppiaille tai rikollisjärjestöille. Sitä meidän ei tule edistää, katsoo Adlercreutz.

Hänen mielestään pitäisi olla itsestäänselvää, että Suomi pitää huolta turvapaikanhakijoista.

– Jotta limbotilalta vältyttäisiin, tulee turvapaikanhakijoille joko myöntää oleskelulupa tai varmistaa, että palautus tapahtuu ihmisoikeudet huomioivalla tavalla. Ellei se ole mahdollista, tilapäisen oleskeluluvan tulisi olla mahdollisuus.

Adlercreutzin mukaan Suomen etu ei mitenkään voi olla, että aktiivisesti toimitaan tavalla, joka synnyttää rinnakkaisen, paperittomien kansalaisten, yhteiskunnan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)