Sisäministeriö sanoo Suomen saaneen Brysselissä ymmärrystä asedirektiivin valmistelussa

Sisäministeriön mukaan puolustus- ja sisäministerin käymät keskustelut Suomen intresseistä ovat saaneet osakseen ymmärrystä direktiivin valmistelussa.

  • LKS 20160225 Amerikkalaisvalmisteinen AR-15 itselataava kertatuliase (puoliautomaattinen kivääri) helsinkiläisessä asekaupassa torstaina 17. joulukuuta 2015. Suomi hakee kansallista poikkeusta EU:ssa valmisteltavaan asedirektiiviin. EU-direktiivin muutosehdotuksessa sotilasasetta muistuttavien automaatti- ja kerta-automaattiaseiden hallussapito kiellettäisiin muilta kuin viranomaisilta. ... A. U.S. made AR-15 magazine-fed Armalite Rifle in a Helsinki weapons store on 17th Dec., 2015. European Commission strengthens control of firearms across the EU, which would ban semi-automatic weapons from private citizens. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

    EU:n ehdottamat muutokset etenkin puoliautomaattisten kiväärien kieltämisen osalta ovat herättäneet huolta Suomessa.

    ()

Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) ja puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) ovat tavanneet Brysselissä tänään europarlamentaarikko Vicky Fordin, joka vastaa Euroopan parlamentin direktiiviehdotusta koskevasta mietinnöstä.

Tapaamisessa ministerit kävivät läpi Suomen kannalta keskeisiä tavoitteita, jotka liittyvät erityisesti vapaaehtoiseen maanpuolustukseen, metsästykseen, urheiluammuntaan sekä asekeräilyyn. Tällä hetkellä ampuma-asedirektiivi on sekä neuvoston että parlamentin käsiteltävänä.

Vicky Ford osoitti sisäministeriön tiedotteen mukaan ymmärrystä Suomen intressejä ja eritystarpeita kohtaan. Kun ehdotusta ampuma-asedirektiivin muuttamiseksi käsitellään, eri maiden erityispiirteisiin on kiinnitettävä huomiota.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.