Verkkouutiset

Yhdysvaltain uudella pakotelistalla useita suomalaisia

Yhdysvallat on täydentänyt Venäjän-vastaista pakotelistaansa, jolle lisättiin 26 henkilöä tai yhtiötä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain valtiovarainministeriö täydensi torstaina Venäjän-vastaista pakotelistaansa, jolle lisättiin 26 henkilöä tai yhtiötä. Listalle lisätyistä yrityksistä tai henkilöstä 13 lisättiin listalle sen vuoksi, että he olivat avustaneet aiemmin asetettujen pakotteiden välttelemisessä.

Yhdysvaltalaiset yritykset tai henkilöt eivät voi käydä kauppaa heidän kanssaan, ja pakotelistalla olevien henkilöiden tai yritysten Yhdysvalloissa olevat varat jäädytetään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Valtiovarainministeriön mukaan listalle on lisätty henkilöitä ja yhtiöitä, jotka sen mukaan tukevat jo aiemmin pakotelistalla ollutta venäläistä liikemiestä Gennadi Timtšenkoa. Timtšenko lisättiin pakotelistalle hänen väitettyjen Kreml-suhteidensa takia.

Täydennetyllä pakotelistalla on mukana myös monia suomalaisia henkilöitä ja yrityksiä. Listalla ovat muun muassa liikemies ja urheiluomistaja Roman Rotenberg ja energiabisneksessä vaikuttanut liikemies Kai Paananen.

Pakotelistalla ovat myös Långvikin kylpylähotellia omistava sijoitusyhtiö, Vantaalla toimiva Airfix Aviation -niminen yhtiö, Espoossa toimiva Set Petrochemicals -yhtiö sekä Romaniassa, Venäjällä sekä Suomessa Espoossa ja Lappeenrannassa toimiva Southeast Trading -yhtiö.

Roman Rotenbergin ja hänen yhtiökumppaneidensa yhtiö omistaa KHL-liigassa pelaavasta jääkiekkojoukkue Jokereista 49 prosenttia. Kai Paananen on osallisena Set Petrochemicals- ja Southeast Trading -yhtiöissä.

Viranomaisten mukaan listan täydennys on tarkoitettu takaamaan olemassa olevien pakotteiden tehokkuus.

– Tehty päätös alleviivaa tavoitettamme jatkaa Venäjän painostamista sen vuoksi, että se on rikkonut kansainvälistä oikeutta ja kiihdyttänyt Ukrainan konfliktia. Viestimme on selvä: aiomme edelleen varmistaa pakotteidemme tehokkuuden, Yhdysvaltain valtiovarainministeriön edustaja John E. Smith totesi tiedotteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)