Verkkouutiset

Alexander Stubb: Suomi ei ajanut Kreikan eroa euroalueesta

Valtiovarainministeri kiisti väitteet Suomen EU-linjan muutoksesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valtiovarainministeri Alexander Stubb kielsi julkisuudessa olleet tiedot siitä, että Suomi olisi ajanut euroryhmässä Kreikan eroa eurosta.

– Suomessa ei ole ollut tätä linjaa. Meidän ensisijainen tavoite oli euron vakaus ja Kreikan pysyminen eurossa. Olimme myös valmiita harkitsemaan Kreikan väliaikaista euroeroa.

Kysymykseen hallituksen ja kokoomuksen Eurooppa-politiikan mahdollisesta muuttumisesta kriittisempään suuntaan, Stubb huomautti:

– Suomi on ollut vain kerran yksin: vuonna 2011, kun vaadimme vakuuksia. Suomen linja ei ole muuttunut.

Stubb viittasi SDP:n ajamaan linjaan 2011, kun Suomi neuvotteli ainoana maana vakuuksista Kreikan kanssa.

Stubbin mukaan Grexit eli Kreikan euroero olisi tullut nyt mahdollisesti sovittavaa velkapakettia kalliimmaksi. Tämän vuoksi Suomen ensisijainen tavoite oli uudistusten ja velkapaketin yhdistelmä.

Stubb huomautti, että Kreikalta edellytetään velkapaketissa erittäin rankkoja toimenpiteitä – sellaisia, joita ei ole läntisessä Euroopassa ennen nähty.

Eduskunnan suuri valiokunta valtuutti hallituksen torstaina hyväksymään Euroopan vakausmekanismin (EVM) kautta käytävät Kreikan velkaneuvottelut sekä lainaamaan Kreikalle hätärahaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)