HS: Maahanmuuttotutkimuksen mukaan nykyinen tilanne on synkkä

Tutkimuksen mukaan Suomi on valmistautunut huonosti uhkiin.

  • LKS 20160118 LKS 20150107 20151203  Siviilipoliisiauton kyltti Helsingin käräjäoikeuden edustalla maanantaina 16. marraskuuta 2015.
 LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

    Tuoreen maahanmuuttotutkimuksen mukaan viranomaiset hädin tuskin selviävät nykyisestä tilanteesta.

    ()

Maahanmuuttoon liittyy vakavia turvallisuusuhkia ja rikollisuutta, selviää tuoreesta maahanmuuttoon ja turvallisuuteen liittyvästä tutkimuksesta.

Tutkimuksen mukaan Suomi on valmistautunut huonosti uhkiin, ja maahanmuuttokeskustelu on vasta aluillaan, kertoo Helsingin Sanomat.

HS sai käsiinsä perjantaina julkaistavan tutkimuksen, joka on valtioneuvoston rahoittama ja poliisiammattikorkeakoulun toteuttama. Sen mukaan pahin skenaario Suomelle olisi "kymmenien, ellei satojen tuhansien laittomien maahanmuuttajien pyrkiminen Suomeen”.

– Poliisi, Tulli ja Rajavartiolaitos hädin tuskin selviävät paikoin nykyisestäkään tilanteesta, tutkimus varoittaa.

Suomi ei ole raportin mukaan onnistunut tähänkään asti kotouttamisessa. Viime vuonna vaikeassa taloustilanteessa Suomeen saapui turvapaikanhakijoita kymmenkertainen määrä edellisvuoteen verrattuna.

– Kotouttaminen ja maahanmuuton hallinta on jäänyt paikoin kokeilukulttuuriksi ilman kestäviä vaikutuksia yhteiskunnalliseen turvallisuuteen ja maahanmuuttajien kokemaan turvattomuuteen, toteavat tutkimuksen kirjoittajat Henrik Boberg, Pirjo Jukarainen ja Kari Laitinen.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.