Verkkouutiset

Lyly Suomenmaassa: Tuposta vientituote

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly ehdottaa suomalaista sopimisen taitoa vientituotteeksi Suomenmaassa julkaistussa blogikirjoituksessaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly hehkuttaa keskitetyn työmarkkinaratkaisun eli tupon voimaantuloa Suomenmaan blogikirjoituksessaan.

– Työllisyys- ja kasvusopimuksen riittävän kattavuuden saavuttaminen liittojen soveltamisneuvotteluissa osoittaa, että yhteisen sopimisen taito on merkittävä osa suomalaista osaamista. Vaikeassa talous- ja työllisyystilanteessa talkoohengen löytyminen osoittaa, että Suomi on oikeastaan parhaimmillaan silloin, kun tilanne on pahimmillaan, Lyly kirjoittaa.

Työmarkkinajärjestöjen työllisyys- ja kasvusopimus saavutti riittävän kattavuuden perjantain takarajaan mennessä. Näin ollen valtio toteuttaa lupaamansa toimet työmarkkinaratkaisun tukemiseksi, kuten ansiotuloverotuksen inflaatiotarkistukset vuonna 2014.

Lyly muistuttaa, ettei sopimuksen syntyyn uskovia alkumetreillä juuri ollut.

– Suomalainen yhteisen sopimisen taito – ei vähiten työmarkkinapöydissä – on mielestäni sellainen innovaatio, josta olisi myös vientituotteeksi. Suoranaisia vientituloja siitä ei ole saatavissa, mutta jos esimerkiksi eurooppalaisissa kriisimaissa konflikteja pystyttäisiin ratkaisemaan enemmän yhdessä kolmikantaisesti sopien, heijastuisi se maanosamme talouden ja työllisyyden elpymisen kautta myönteisesti myös Suomeen, Lyly hahmottelee.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)