Verkkouutiset

TS: ISIS yritti värvätä turkulaismiehen ruokakaupassa

Islamilaisen valtion värvääjä yritti houkutella turkulaista yrittäjää jihadistijärjestön riveihin Helsingin Kampissa toukokuussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Olin ostoksilla Kampin Lidlissä. Kylmäosaston kohdalla vastaan tuli pitkä ja parrakas ikäiseni mies. Hän tuijotti terävänä vuoroin minua, vuoroin ostoskoriani. Ajattelin ensin, tuijottaako hän ruokaostoksiani aikeissa huomauttaa mahdollisesti vääränlaisesta lihasta tai liivatetuotteista, kertoo Akeel al Gangaray Turun Sanomille.

Hetken päästä Gangaray huomasi, että mies seuraa häntä kaupassa koko ajan.

– Kun mies tuli lähelleni kolmannen kerran, hän avasi suunsa ja sanoi klassisella arabialla: ”Sinun kaltaistasi sankaria islamilainen valtio tarvitsee”.

Suojelupoliisin viestintäpäällikkö Jyri Rantalan mukaan Isiksen taistelijoita värvääjien toiminta on muuttunut Suomessa entistä avoimemmaksi.

– Tietoomme tulee yhä enemmän tapauksia eri puolilta Suomea, joissa lähtijöitä houkutellaan julkisilla paikoilla, kuten kadulla ja kauppakeskuksissa.

Supon mukaan Suomesta on lähtenyt varmuudella lähes 70 taistelijaa Syyriaan, ja määrä kasvaa koko ajan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)