Vihreiden puoluekokous pidetään kesäkuun 15.–16. päivänä. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Yrittäjävihreä kyllästyi – osaamista vähäteltiin, yksikään nainen ei tukenut

Helsinkiläinen Timo Huhtamäki sanoo, että vihreiden vaalilupaukset olivat liian suuria talouden kantokykyyn nähden.

Helsinkiläispoliitikko Timo Huhtamäki ilmoittaa, ettei tavoittele vihreiden varapuheenjohtajan paikkaa kesäkuun puoluekokouksessa. Hän katsoo, että vihreät ei enää edusta puolueen oikeaa laitaa ja markkinaliberaaleja, jonne hän itse katsoo kuuluvansa.

– Näkemykseni vihreiden suunnasta eroaa jonkin verran siitä, miltä tilanteemme näyttää Helsingissä tai kanavissamme pintautuvassa viestinnässä, Huhtamäki kirjoittaa avoimessa kirjeessään.

Huhtamäki oli kevään eduskuntavaaleissa ehdokkaana ja sai Helsingissä 2 282 ääntä, mutta ei tullut valituksi. Hän on Tori.fi-yrityksen markkinapaikkajohtaja ja on työskennellyt aiemmin muun muassa Raisioagrossa.

Huhtamäen mielestä vihreiltä puuttuu realistinen kuva valtiontalouden kantokyvystä. Hän muistuttaa, että julkiset menot kasvavat, ja tilanne vaikeutuu 2020-luvulla, kun väestön ikääntyminen saavuttaa huippunsa ja puolustusvoimat hankkii kalliita hävittäjiä.

– Näemme ilman otsalamppuakin, että vaalilupaukset ovat monilla olleet liian suuria taloutemme kantokykyyn ja sen riskeihin nähden.

Hän sanoo, että Suomen talous nojaa pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Sen takia vihreiden tulisi parantaa suhdettaan elinkeinoelämään.

Huhtamäen mukaan valtaosa Helsingin vihreistä näkee asiat toisin. Hän kertoo saaneensa ”erilaisia kommentteja ja vihjauksia”.

– Viitattiin jopa johtamistyön kokemattomuuteen, vaikka olen ollut pörssiyhtiöiden konsernijohtoryhmissä ja johtoryhmän jäsen 9 viimeistä vuotta.

Huhtamäki pohtii myös puolueen sukupuolijakaumaa. Hänen mielestään on hyvä, että eduskuntavaaleissa niin moni nainen pääsi läpi, mutta hän ihmettelee, miksi hänen itsensä oli vaikea löytää naisilta tukea, kun hän pohti varapuheenjohtajan tehtävää.

– Julkisesti tuekseni ei suostunut yksikään nainen, miehiä olisi ollut tarjolla vaikka kuinka.

Vihreiden eduskuntaryhmässä on 17 naista ja 3 miestä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt