X
SULJE MAINOS
Kokoomuksen mukaan Suomessa voi olla vain laillisesti ja Suomen lakien mukaan. Turvapaikanhakijoita Torniossa syyskuussa 2015. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Wille Rydman: Totuus tulijoista on ollut arvioituakin karumpi

Kansanedustajan mukaan kansainvaelluksiin naiivisti suhtautuneet ovat olleet totaalisen väärässä.

Kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman kommentoi Facebookissa Ilta-Sanomien uutista, jonka mukaan suuri osa Irakista 2015-16 tulleista turvapaikanhakijoista oli sotilaskarkureita.

– Afrikasta ja Lähi-idästä tulviviin kansainvaelluksiin naiivisti suhtautuneet poliitikot ja kansalaiset ovat aina, kaikessa ja joka ikinen kerta olleet arvioissaan totaalisen väärässä, Wille Rydman toteaa.

– Usein totuus tulijoista on ollut vielä paljon karumpi, kuin mitä ilmiöön kriittisesti suhtautuneet suomalaiset ovat uskaltaneet edes arvioida.

Rydmanin mukaan ”silti ensinmainituilta ei anteeksipyyntöjä kuulla ja jälkimmäisten lyöminen mitä moninaisimmilla leimakirveillä jatkuu”.

– Nyt vallassa on vieläpä hallitus, joka ei tunnu oppineen mitään aiemmista virheistä, vaan ajaa nimenomaisesti sellaisia politiikkatoimenpiteitä, jotka lisäävät merkittävästi riskiä vuoden 2015 kaltaisen katastrofin toistumiselle.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt