X
SULJE MAINOS
Kansanedustaja Wille Rydman. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Wille Rydman sarkastisena elpymispaketista: Huippudiili ja paremmaksi käy

Suomi on saamassa EU:sta puoli miljardia euroa aiemmin arvioitua vähemmän.

Suomen piti saada EU:n elpymispaketista 3,2 miljardia euroa, mutta tuoreen arvion mukaan tulossa onkin puoli miljardia euroa vähemmän, kertoo Helsingin Sanomat.

– Alkujaankin huippudiili ja yhä paremmaksi näyttää vain käyvän, kansanedustaja Wille Rydman kommentoi uutista Twitterissä.

HS:n mukaan arvion pieneneminen johtuu siitä, että Suomen talous on kärsinyt koronaviruspandemiassa aiemmin ennakoitua vähemmän.

Valtiovarainministeri Matti Vanhasen (kesk.) johtama ministerityöryhmä joutuu nyt sopeuttamaan Suomen suunnitelmaa elpymisrahojen käytöstä. Suurimmat painopisteet avustusten käytölle ovat vihreä siirtymä, johon on varattu 0,9–1,2 miljardia euroa, sekä koulutus, tutkimus ja innovaatiot, joihin on varattu 0,4–0,5 miljardia euroa.

Suomen arvioitu maksuosuus elpymispaketista on edelleen noin 6,6 miljardia euroa. Suomen nettomaksuosuus on siis näillä näkymin kasvamassa alkuperäisestä arviosta.

– Tästä ”elpymispaketista” kirjoitti muuten heinäkuussa Iltalehti, että ”(pääministeri) Sanna Marin (sd.) osoitti neuvottelijankyntensä”. No niin kai sitten, Rydman toteaa.

 

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt