Verkkouutiset

Fedexin kone teki onnistuneen pakkolaskun Istanbuliin. KUVA: Twitter

Hurja video: Lentokone teki hätälaskun ilman etupyörää

Turkin liikenneministeri kiittelee, ettei laskeutumisesta syttynyt tulipaloa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Rahtiyhtiö FedExin lentokone teki keskiviikkoaamuna hätälaskun Istanbulin lentokentälle ilman etupyörää, kertoo Turkin yleisradioyhtiö TRT.

Lento FX6238 oli matkalla Pariisin Charles de Gaullen lentoasemalta Istanbuliin, kun lähestymisvaiheessa Boeing 767 -mallisen koneen lentäjät huomasivat, että koneen etulaskutelineen laskeutumista merkitsevä valo ei syttynyt normaalisti.

Lentäjät ilmoittivat asiasta lennonjohdolle, jonka jälkeen kone siirrettiin kiertämään ympyrää Istanbulin luoteispuolelle. Lentokone lensi tämän jälkeen kahdesti matalalla lentokentän yli, jotta lennonjohtajat pystyivät varmistamaan laskutelineen olevan oikeasti jumissa koneen sisällä.

Kun kävi selväksi, etteivät lentäjät saisi laskutelinettä alas, muiden lentojen nousua ja laskua rajoitettiin ja Istanbulin palolaitos hälyytettiin paikalle. Tämän jälkeen lentäjät ilmoittivat laskeutuvansa ilman laskutelinettä.

Koneen laskeutuessa lentäjät pitivät koneen painon aluksi siiven alla olevilla päälaskutelineillä, ja laskivat sen jälkeen koneen etuosan hitaasti maahan. Etuosa raapi kipinöiden kiitotietä, kunnes kone lopulta pysähtyi noin 370 metrin päähän laskeutumispaikasta. Tämän jälkeen palolaitos saapui peittämään konetta sammutusjauheella.

Kukaan ei loukkaantunut pakkolaskeutumisessa.

Turkin liikenneministeri Abdulkadir Uraloglu kertoo olevansa helpottunut siitä, että pakkolasku ei johtanut räjähdykseen tai tulipaloon.

– Onneksi ei metallin ja betonin välisestä kitkasta ei syttynyt tulipaloa. Tässä auttoi myös ensisammutus välittömästi [laskeutumisen] jälkeen, Uraloglu kommentoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)