Verkkouutiset

AKT:n lakkovahti Vuosaaren satamassa. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

”Suomi ottaa kansalaisoikeuksissa 100 vuotta takapakkia”

AKT kysyy, voidaanko Suomea kutsua enää pohjoismaaksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ammattiliitot ovat reagoineet kovasanaisesti tänään hyväksyttyyn poliittisia lakkoja rajoittavaan lakiesitykseen. Erityisen vahvasti uutta lakia on kritisoinut Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT.

AKT toteaa tiedotteessaan, että lakko-oikeuden heikentämisen jälkeen Suomi ottaa kansalaisoikeuksissa 100 vuotta takapakkia. Tiedotteessa keskiviikkoa tituleerattiinkin ”mustaksi päiväksi”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Kansainvälinen maineemme saa ison tahran. Voidaanko Suomea enää jatkossa pitää yhtenä Pohjoismaista? tiedotteessa kysytään.

AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko kritisoi hallitusta lakko-oikeuden rajoittamisesta sekä ”heikennyksistä, jotka vaikuttavat lähes jokaisen työntekijän arkeen”.

– Se on mahdollista, koska kansalaisilla on enää hyvin rajatut mahdollisuudet protestoida vastaan, Kokko toteaa.

Kokko uskoo, että työnantajapuoli aikoo seuraavaksi etsiä työntekijäpuolesta heikkoja kohtia. Ensi syksynä ja talvena työnantajapuoli taas hyökkää hallituksen tukemana.

Kokon mukaan laki muodostaa uhan ammatiliittojen mahdollisuuksille tukea toisiaan. Erityisesti kuljetusalan liitot ovat perinteisesti tukeneet toisiaan vahvasti muun muassa työehtosopimusneuvotteluissa.

– Nyt kun tukilakko-oikeutta heikennetään, on selvää, että hallituksen ja työnantajien tähtäimessä on työehtojen heikentäminen, Kokko varoittaa.

Lakimuutos hyväksyttiin keskiviikkona suuressa salissa äänin 107-57. Uuden lain myötä poliittiset lakot ovat edelleen sallittuja, mutta niiden kesto rajataan 24 tuntiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)