Yhdysvaltain oikeusministeri William Barr. LEHTIKUVA / Getty Images / AFP Win Mcnamee

Robert Muellerin raportin ydinviesti julki pian

Lähteiden mukaan oikeusministeri suunnittelee raportin keskeisimmän sisällön julkistamista.

Yhdysvaltain oikeusministeri William Barr suunnittelee Robert Muellerin laatiman raportin keskeisimmän sisällön julkistamista jo lauantai-iltana, kertoo virkamieslähde Fox Newsille. FBI:n entinen johtaja Mueller on selvittänyt presidentti Donald Trumpin vaalikampanjan ja Venäjän välisiä kytköksiä. Muellerin raportti valmistui eilen, jolloin hän luovutti sen oikeusministeri Barrille. Raportin julkistamisen yksityiskohdat ja aikataulu ovat nyt Barrin päätettävissä.

Fox Newsin lähteiden mukaan oikeusministeri haluaa raportin ydinsisällön julki mahdollisimman nopeasti. Toinen Fox Newsin haastattelema lähde arvioi Barrin julkistavan Muellerin raportin keskeisimmät johtopäätökset todennäköisesti jo iltapäivällä itärannikon aikaa.

Fox Newsin mukaan raportin johtopäätöksiä tukevaa todistusaineistoa ei välttämättä vielä kuitenkaan julkisteta, koska osa aineistosta saattaa olla salaiseksi luokiteltua. Vielä ei ole myöskään tiedossa, koska Donald Trump ja hänen asianajajansa pääsevät tutustumaan Muellerin keräämään aineistoon.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt