X
SULJE MAINOS
Vihreät liittyi leikkauksia vastustavien kuoroon. LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO

Vihreät vaatii kulttuurin ja taiteen määrärahojen nostamista

Puolue vaatii nyt päätöksiä, joiden avulla määrärahat nousevat.

– Puuttuvat yli 18 miljoonaa euroa tulee osoittaa kulttuurille ja 4,5 miljoonaa euroa nuorisotyölle, jotta Veikkaus-voittovarojen vähenemisen kohtalokkaat seuraukset voidaan torjua. Muidenkaan järjestöjen ja edunsaajien asema ei voi pudota rahapelituottojen myötä, kirjoittavat vihreiden kansanedustajat Inka Hopsu, Mari Holopainen ja Outi Alanko-Kahiluoto blogissaan.

He muistuttavat, että hallitusohjelmassa lupauksena on nostaa kulttuurin ja taiteen määrärahojen osuus valtion budjetissa asteittain yhteen prosenttiin.

Kolmikon mukaan on ollut kestämätöntä jättää kulttuuri, taide ja tärkeää työtä tekevät järjestöt ennustamattomien rahapelituottojen varaan.

– Arpajaislain muutos on tarpeellinen, mutta muutosprosessi on huonosti toteutettu. Hallituksilla olisi ollut monta vaalikautta aikaa varautua Veikkaus-voittovarojen vähenemiseen ja turvata kulttuurin ja kolmannen sektorin järjestöjen toiminta valtion budjetissa. Veikkaus-voittovarojen väheneminen ei voi olla yllätys yhdellekään eduskuntapuolueelle, mutta vastuunottoon ei ole herätty riittävän aikaisin.

– Nyt kulttuuria ja nuorisotyötä uhkaavat katastrofaaliset leikkaukset, ellei hallitus torju OKM:n tällä viikolla esittämää leikkauslistaa. Onneksi lupauksia leikkausten torjumisesta on vihdoin saatu hallituspuolueilta pääministeriä myötä, he toteavat.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt