Verkkouutiset

Vihreät haluavat rakentaa luotoja sillasta kärsiville lokeille

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee tiistaina keinotekoisten saarten rakentamista sillan vuoksi väistymään joutuville lokeille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääkaupungissa etenee suunnitelma Laajasalon ja keskustan yhdistämisestä kolmen sillan kokonaisuudella. Kruunusilta-hanke on jälleen tiistaina esillä kaupunkisuunnittelulautakunnassa.

Marraskuussa lautakunta päätti vihreiden Outi Silfverbergin esityksestä ja Osmo Soininvaaran kannattamana lisäysehdotuksesta. Sen mukaan ”lautakunta kehottaa tutkimaan mahdollisuudet kompensoida lintuyhdyskunnille koituvia haittoja esimerkiksi rakentamalla keinotekoisia luotoja lintujen uusiksi pesimäpaikoiksi”.

Kyse on pienten saarten rakentamisesta suuren sillan viereen jäävän kahden lintuluodon tilalle. Niissä on pesinyt huonolla menestyksellä muun muassa lokkeja ja tiiroja.

Vihreiden Silfverberg oli aiemmin Ilta-Sanomien mukaan saanut kaupungin teettämään 32-sivuisen ”lintuluotojen kompensaatioselvityksen”, joka löytyy tästä.

Helsingin Sanomien mukaan keinotekoinen lintuluoto maksaisi 100 000-800 000 euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)