Reutersin pääkonttori Lontoossa // Wikicommons // CC-BY-SA-2.0-UK

Venäjällä halutaan kieltää maailman suurin uutistoimisto

Venäjän valtion kaasujätti Rosneft suivaantui uutistoimiston Venezuela-uutisoinnista.

Venäjän vaikutusvaltainen kaasuyhtiö Rosneft uhkaa kieltää Reutersin toiminnan Venäjällä sen jälkeen, kun uutistoimisto raportoi Venezuelan valtion öljy-yhtiön PDVSA:n kiertävän Yhdysvaltojen asettamia pakotteita lähettämällä laskunsa öljynmyynnistään Rosneftille.

Reuters perusti uutisensa asiakirjoihin ja muihin lähteisiin. Nyt 19. huhtikuuta julkaistussa tiedotteessaan Rosneft katsoo tarpeelliseksi kääntyä turvallisuuspalvelu FSB:n puoleen estääkseen ”pseudouutistoimiston laittomat toimet Venäjällä”.

Rosneft syyttää uutistoimiston ”systemaattisesti luovan ja levittävän disinformaatiota, laillistavan huhuja saadakseen asiakkaita ja keksivän informaatiota vahingoittaakseen Venäjän taloutta, yrityksiä ja valtiota”. Yhtiö katsoo Reutersin ”toimien olevan informaatiosabotaasia”.

Nicolás Maduron johtaman Venezuelan talouskaaos ja Yhdysvaltain pakotteet ovat ajaneet maan hallinnon yhä enemmän Venäjän vaikutuspiiriin. Reutersin mukaan Rosneft on sijoittanut Venezuelaan noin 9 miljardia dollaria, mutta yhtiö kiistää tämän.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt