X
SULJE MAINOS
Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäki. LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI

Vasemmistoliiton mielestä hallitus parantaa ihmisten arkea

Paavo Arhinmäen mukaan hallituksen työ on vasta alussa.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäen mielestä viime viikkojen poliittisen kuohunnan alle on jäänyt se tosiasia, että hallitus parantaa tavallisten suomalaisten arkea.

Arhinmäki sanoi vasemmistoliiton ryhmäpuheessa keskustelussa tiedonannosta Sanna Marinin (sd.) hallituksen ohjelmasta., että parin viime viikon aikana on tehty päätökset perusturvan ja pienten eläkkeiden tasokorotuksista, aktiivimallin poistamisesta ja täysipäiväisen subjektiivisen päivähoito-oikeuden palauttamisesta.

– Nämä tavallisten ihmisten arkeen suoraan vaikuttavat asiat ovat jääneet yleisen poliittisen kuohunnan alle. Nämä asiat olivat myös vasemmistoliiton keskeisiä vaatimuksia jo hallitusta muodostettaessa touko-kesäkuussa, hän sanoi.

Arhinmäki korosti, että hallituksen työ on vasta alussa. Paljon pitkälle tulevaisuuteen suuntaavia ja tavallisen suomalaisen arkea parantavia hankkeita on vasta alkamassa.

Arhinmäki nosti esiin esimerkiksi tavoitteen tehdä Suomesta hiilineutraali vuonna 2035 ja hiilinegatiivinen nopeasti sen jälkeen.

– Vaikka eilen päättynyt Madridin ilmastokokous oli pettymys, pitää ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi tehtävää työtä jatkaa entistä tarmokkaammin. Tämä pitää tehdä oikeudenmukaisen siirtymän kautta. Ilmastonmuutoksen kustannuksia ei saa sälyttää pienituloisten niskoille, vaan toimien tulee olla sosiaalisesti ja alueellisesti oikeudenmukaisia.

Arhinmäki nosti isoista tulevaisuushankkeista esille myös sosiaaliturvan ja perhevapaiden uudistamisen, maksuttoman toisen asteen koulutuksen ja oppivelvollisuuden laajentamisen sekä työllisyysasteen nostamisen.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt