Jörn Donner. (Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto)

”Vallanpitäjät uskovat olevansa oikeassa, koska heillä on valtaa”

Yhden miehen vastarintaliikkeeksi HU:ssa itseään sanova Jörn Donner, 84, julkaisi dokumenttielokuvan.

Helsingin Uutisten haastattelema Jörn Donner sanoo uuden elokuvansa olevan eräänlainen provokaatio. Hänen mielestään Suomen juhlavuoden aikana on tärkeää irrottautua hehkutuksesta, jonka mukaan suomalaiset ovat kaikessa eteviä.

– Yritän olla eräänlainen vastarannan kiiski vallanpitäjille, vaikka asiani ovatkin suhteellisen hyvin. Olen pian 85-vuotias eläkeläinen, joka edelleen elää työllään eikä eläkkeellään. Olen eräänlainen yhden miehen vastarintaliike, Jörn Donner sanoo.

– Olen vuosikausia pohtinut, miten vallanpitäjät uskovat olevansa oikeassa, koska he ovat vallassa. Miksi? Koska heillä on valtaa. Se on kehäpäätelmä. Heidän kanssa ei voi argumentoida, sen havaitsin jo eduskunnassa.

Donner on kulttuuri- ja liikemiesuransa lisäksi ollut kansanedustaja, europarlamentaarikko ja Suomen pääkonsuli Los Angelesissa.

– Suurin ongelma on, että nuorisomme on sekä kielitaitoista että osaavaa. Siksi vaarana on aivovuoto ulkomaille, jos nämä nuoret kokevat tulevaisuuden valoisampana muualla, hän sanoo.

Kommentit