Olof Palme. LEHTIKUVA / HANS PAUL

Oliko Lisbeth Palme murhaajan todellinen kohde?

Uutuskirjan mielestä murhaaja ei ollut pääministeri Olof Palmen perässä.

Ruotsin pääministeri Olof Palmen murha Tukholmassa helmikuussa 1986 on yhä selvittämättä. Keskiviikkona ilmestyvä kirja esittää nyt uuden teorian murhan syystä, kertoo ruotsalaislehti Expressen.

Kirjoittaja, entinen SVT-toimittaja Lars Borgnäs uskoo Palmen vaimon Lisbethin olleen murhaajan todellinen kohde. Vakiintuneen käsityksen mukaan murhaaja ampui ensin Olof Palmen, jonka jälkeen murhaajan ampuma toinen laukaus haavoitti Lisbeth Palmea.

Borgnäs ei tähän usko. Silminnäkijähavaintojen mukaan Olof Palme seisoi pystyssä vielä toisen laukauksen aikana, hän sanoo. Kuolettavasti haavoittuneena hän ei tähän olisi Borgnäsin mukaan pystynyt.

Borgnäsin mukaan vasta toinen laukaus osui Olof Palmeen, jolloin ensimmäinen oli tarkoitettu Lisbeth Palmelle.

Lisäksi Borgnäs sanoo Lisbeth Palmen kuulusteluissa antaman version olevan ristiriidassa muiden havaintojen kanssa.

– Minun tulkintani on, että hänellä oli vahva syy toimia tällä tavalla ja olla minun nähdäkseni kertomatta kaikkea siitä mitä hän oli kokenut murhapaikalla, ja mitä hän mahdollisesti tiesi murhaajasta, murhan taustasta tai murhaajan motiivista. Kirjassani kerron myös mikä tämä syy mahdollisesti olisi voinut olla, Borgström sanoo.

Lisbeth Palme kuoli vuonna 2018, eikä Palmen perikunta usko uuteen teoriaan. Ruotsin poliisin Palme-tutkintaryhmä ei halua kommentoida Borgströmin kirjaa.

 

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt