X
SULJE MAINOS
Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

USU: Teollisuusliitto ei neuvottele työnantajien uuden järjestön kanssa

Riku Aalto sanoo, että uuden Teknologiateollisuuden työnantajilla on aivan liian vähän jäseniä.

Teollisuusliitto ei suostu neuvottelemaan työehtosopimuksesta uuden uuden Teknologiateollisuuden työnantajat -järjestön kanssa. Teollisuusliiton puheenjohtajan Riku Aallon mukaan työnantajajärjestöllä on liian vähän jäseniä, jotta sen kanssa voitaisiin neuvotella.

– Totta kai on pettymys, että tilanne on edelleen se, ettei neuvotteluja tämän toimialan kanssa päästä aloittamaan, Aalto sanoo Uutissuomalaiselle.

Teknologiateollisuuden työnantajiin on liittynyt 390 yritystä, joiden palveluksessa työskentelee runsaat 84 000 työntekijää ja toimihenkilöä. Se on Aallon mukaan ”aivan liian vähän”.

Hän ei kerro tarkkaa alarajaa sille, paljonko työnantajajärjestön pitäisi saada jäseniä. Hänen mielestään määrän pitää kuitenkin olla merkittävästi suurempi kuin se nyt on.

Nykyinen Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuus ry:n välinen valtakunnallinen työehtosopimus umpeutuu marraskuun lopussa. Aallon mukaa näyttää siltä, ettei uutta sopimusta saada aikaan uuden kumppanin kanssa siihen mennessä, joten edessä näyttää olevan sopimukseton tila.

– Ei tunnu työnantajalla olevan kiirettä, kun ovat oman järjestelmänsä näin rakentaneet. Työnantajapuolella on aivan hyvin tiedetty, milloin sopimus päättyy ja silti eteneminen uuden yhdistyksen kanssa on ollut näin hidasta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt