Hallitus selvitti vaihtoehtoja ihmisten kontaktien rajoittamiseksi, jotta epidemiaa estettäisiin. LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO

USU: Hallituspuolueet hylkäävät liikkumisen rajoitukset

Hallituspuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajat eivät enää kannata liikkumisrajoitusten asettamista.

Hallituksen esitys liikkumisrajoituksista pysähtyi viime viikolla eduskunnan perustuslakivaliokuntaan.

SDP:n ryhmäjohtaja Antti Lindtman sanoo Uutissuomalaiselle, ettei hallituksen tule edistää liikkumisrajoituksia perustuslakivaliokunnan tyrmäämän esityksen pohjalta.

Paavo Arhinmäen (vas.) mielestä liikkumisrajoitusten juna meni jo ja nyt pitäisi miettiä muita keinoja. Anders Adlercreutz (r.) puolestaan toteaa, että liikkumisrajoitusten tekeminen on jo pelkästään lakiteknisesti hyvin vaikeaa.

Ryhmäjohtajista Emma Kari (vihr.) ei ota liikkumisrajoitusten edistämiseen kantaa. Antti Kurvisen (kesk.) mielestä liikkumisrajoituksia ei voida sulkea pois, jos niiden käyttöönotto katsotaan välttämättömäksi ja sille löydetään oikeudelliset perusteet.

Ryhmäjohtajista Arhinmäki ja Adlercreutz torjuisivat koronatartuntoja rajoittamalla ihmisten tapaamisia yksityistilaisuuksissa. Kari ja Kurvinen kannattavat maskipakon nopeaa edistämistä ja Kari lisäksi rokotusjärjestyksen muuttamista.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt