Verkkouutiset

Uskonnollista huivia käyttäneen työsuhde päätettiin – työnantajalle sakkoja syrjinnästä

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi merkkivaateliikkeen edustajat työsyrjinnästä 20 päiväsakkoon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Käräjäoikeus katsoi, että työnantajan edustajat olivat syyllistyneet työsyrjintään, kun he päättivät työntekijän työsuhteen tämän käyttämän uskonnollisen huivin vuoksi.

Tapauksessa työntekijä oli palkattu puhelinhaastattelun perusteella kiireapulaiseksi helsinkiläiseen merkkivaateliikkeeseen. Työntekijän saavuttua paikalle työnantaja oli havainnut tämän käyttävän uskonnollista huivia. Koska liikkeen talvimallistosta ei löytynyt sopivaa huivia, myymäläpäällikkö lähetti työntekijän pois myymälästä. Työntekijä ei saanut lupaa käyttää omaa huiviaan.

Käräjäoikeus katsoi tuomiossaan, että työntekijä oli asetettu epäedulliseen asemaan nimenomaan uskonnollisen huivin vuoksi. Käräjäoikeus katsoi, että työnantajalla ei ollut painavaa hyväksyttävää syytä vaatia huivittomuutta, kun otettiin huomioon kiireapulaisilta yleisesti vaadittu pukeutumisen taso.

Oikeus katsoi, että varsinkin lyhyissä työsuhteissa työntekijältä ei vaadittu yrityksen oman tuotemerkin käyttämistä kaikkien vaatteiden kohdalla.

Kummankin työnantajan edustajan maksettavaksi tuli noin 600 euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)