X
SULJE MAINOS
Yhdysvaltain 1. divisioonan panssarivaunuja Hohenfelsin harjoitusmaastossa Saksassa. /U.S. Army / Spc. Andrew McNeil

USA:n armeija ilmoitti Saksalle massiivisista joukkojensiirroista

Yhdysvaltain sotilaskalustoa kuljetetaan Nato-maihin Baltiassa ja Itä-Euroopassa.

Yhdysvaltain armeija on kertonut Saksan eri osavaltioille kuljettavansa niiden läpi huomattavan määrän sotilaskalustoa.

Defense Newsin mukaan ”massiivinen” määrä raskasta sotilaskalustoa siirretään strategisiin kohteisiin Baltiassa ja Itä-Euroopassa. Yhdysvallat on lisännyt sotilaallista läsnäoloaan Euroopassa muiden Nato-maiden pyynnöstä vuonna 2014 alkaneen Ukrainan kriisin jälkeen.

Antwerpin satamaan Belgiassa on saapunut viimeisen viikon aikana on saapunut kolme rahtialusta, jotka ovat kuljettaneet 1. ratsuväkidivisioonan panssarirykmentin sotilaita ja kalustoa.

Yksikkö aloittaa yhdeksän kuukautta kestävän rotaation Euroopassa. Joukot korvaavat 1. divisioonaan kuuluvan yksikön, joiden on määrä palata pian tukikohtaansa Kansasissa.

Sotilasviranomaiset kertovat suhtautuvansa siirtoihin kuin suurena harjoituksena, jonka yhteydessä voidaan tehostaa logistiikan toimivuutta. Tiedottajan mukaan osa joukoista kuljetetaan testimielessä jokiproomuilla Mannheimiin.

Saksan läpi siirretään 87 Abrams-panssarivaunua, 140 Bradley-miehistönkuljetusvaunua, 18 Paladin-telatykkiä ja 395 muuta ajoneuvoa.

Amerikkalaisjoukkoja siirretään harjoituksia varten myös Puolaan, Romaniaan, Bulgariaan ja Unkariin. Armeija on varoittanut, että satojen sotilasajoneuvojen liikkuminen voi hetkellisesti häiritä liikennettä Saksan valtateillä.

Puolassa ja Baltiassa kesäkuun alussa järjestettävään Sabre Strike -harjoitukseen osallistuu yhteensä 18 000 sotilasta, joista amerikkalaisia on 12 500.

– Harjoituksen tarkoituksena on osoittaa, että Nato kykenee vastaamaan yhtenäisenä mihin tahansa ulkoiseen hyökkäykseen, Yhdysvaltain armeijan tiedotteessa todetaan.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt