X
SULJE MAINOS
Ilmakuva Syyrian Barishan kylästä paikalta, jossa helikopterien tulituksen sanotaan tuhonneen Abu Bakr al-Baghdadin olinpaikan. LEHTIKUVA / AFP Omar Haj Kadour

USA:n amiraali valittelee: Kuollutta ISIS-johtajaa ei kunnioitettu

James Winnefeldin mukaan presidentti ’kasasi nöyryytystä’ Abu Bakr al-Baghdadille.

CBS:n Face the Nation -ohjelmassa haastateltiin USA:n presidentti Barack Obaman aikaista puolustushaarakomentajien neuvoston varapuheenjohtaja James Winnefeldiä ISIS-iskusta. USA:n erikoisjoukkojen hyökkäyksessä sai surmansa ISIS:n johtaja Abu Bakr al-Baghdadi.

Juontaja totesi presidentti Donald Trumpin kutsuneen al-Baghdadia koiraksi, joka ulisi ja itki. Amiraali Winnefeld sanoi tämän olevan hänen mielestään virhe.

– Tämä on osa presidentin huomioista, jotka vaivasivat minua, tämä jatkuva nöyryytyksen kasaaminen. Pieni määrä sitä on sopivaa. Mutta lähetät signaalin hänen seuraajilleen ympäri maailmaa, joka saattaa aiheuttaa sen, että he potkaisevat takaisin ehkä rajummin tämän myötä, amiraali James Winnefeld varoitti.

Winnefeldin mukaan kyse on uskonnollista vapautta koskevasta taistelusta ja ”arvostuksesta toisia uskontoja kohtaan”.

– Jos muistelette (Osama) bin Laden -rynnäkköä, niin niin paljon kuin inhosimme sitä miestä, ja niin paljon kuin hän vahingoitti maatamme, kohtelimme hänen ruumistaan islamille kuuluvalla kunnioituksella.

LUE MYÖS:
”Ulisten ja itkien ja kiljuen – kuoli kuin koira ja pelkuri”

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt