Verkkouutiset

Maria on palannut! Ympäri Ukrainaa tv:ssa paikallisena haastateltu nainen nyt Moskovassa – Odessan uhrina

Ukrainassa lukuisissa eri rooleissa keväällä tv-uutisissa nähty nainen itkee jälleen venäläisten kohtelua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Verkkouutiset kertoi maaliskuun alussa venäläismielisestä naisesta, jota oli eri puolilla Ukrainaa haastateltu tv-kameroiden edessä niin itkevänä odessalaisena, kiovalaisena, sotilaan äitinä kuin anti-Maidan -aktivistinakin. Kiovan tuolloiset mielenosoittajat antoivat hänelle oman Oscarin.

Sittemmin nainen nähtiin televisiossa myös esimerkiksi Donetskin pakolaisena ja Krimin valtauksen jälkeen siellä hiukset värjättynä ”naisaktivisti Jelena Daniltshenkona”. Viimeksi hän on valitellut Ukrainan armeijan julmuuksia.

Naisen oikeaksi nimeksi selvisi Maria Tsipko. Viranomaisten tuntema nainen oli ollut mukana erilaisissa epäselvyyksissä.

Nyt Maria Tsipko on haastateltu televisioon Moskovassa. Häntä jututettiin 21. kesäkuuta oheisessa Venäjän Pervyi Kanalin Vesti-ohjelman pätkässä Odessan toukokuun alun tapahtumista, joissa noin 40 ihmistä kuoli.

Alla olevassa Vestin videossa Maria Tsipko esitellään ”Kulikovon kentän aktivistiksi”, joka ”ei voi palata kotimaahansa jossa on nyt vaarallista”.

Tsipko kertoo itkien venäläismielisten aktivistien kokemista vainoista. Niitä on hänen mukaansa järjestänyt Odessan poliisi. Hänen naiskollegansa valittelee, että heillä oli vain kepit ja vastustajilla aseet.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)