Verkkouutiset

Putinin lempidiktaattori julkaisi hämmentävän videon – ”avoin tappouhkaus”

Tšetšenian johtaja Ramzan Kadyrov on julkaissut videon, jossa uhkaillaan venäläistä oppositiopoliitikkoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän federaatioon kuuluvan Tšetšenian tasavallan itsevaltainen johtaja Ramzan Kadyrov on julkaissut instagram-tilillään erikoisen uhkausvideon.

Videolla venäläinen oppositiopoliitikko ja presidentti Vladimir Putinin vastustaja Mihail Kasjanov kuvataan kadulla kiikarikiväärin tähtäimen lävitse.

Päivityksessään Kadyrov toteaa, että Kasjanov on videolla keräämässä Strasbourgista rahaa Venäjän oppositiolle.

RPR-Parnas-puoluetta johtava Kasjanov on entinen Venäjän pääministeri ja hänet tunnetaan voimakkaana Vladimir Putinin kriitikkona. Kasjanovin puoluetoveri Ilja Jashin luonnehti BBC:n mukaan videota ”avoimeksi murhauhkaukseksi”.

Myös toinen tunnettu oppositiopoliitikko ja Putinin vastustaja, Aleksei Navalnyi on ottanut kantaa videoon.

”Siitä ei ole epäilystäkään, että kaikki tällaiset viime viikkoina annetut lausunnot – ja etenkin tämä – on hyväksytetty Kremlissä ja Putinilla”, Navalnyi kirjoittaa blogissaan.

Hän pitää mahdollisena, että Kadyrovin puheet ovat alun perin lähtöisin Kremlistä.

Ramzan Kadyrov on Putinin lähipiiriläinen ja suojatti. Putin nimitti Kadyrovin Tšetšenian johtoon vuonna 2007. Kadyrov oli tuolloin vasta 30-vuotias. Kadyrovin henkilökohtaisia sotajoukkoja on syytetty viime vuosina lukuisista ihmisoikeusrikkomuksista.

Kadyrov on kuohuttanut aiemminkin sosiaalisen median julkaisuillaan. Hän on muun muassa avoimesti puolustanut yhtä oppositiopoliitikko Boris Nemtsovin murhasta epäillyistä tšetšeenimiehistä.

Kadyrov luonnehti hiljattain Vladimir Putinin kriitikoita ”vihollisiksi ja pettureiksi”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)