Verkkouutiset

Esplanadin puisto Helsingissä 29. huhtikuuta 2024. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Helsingin keskustan kuihtumiseen on ekonomistin mielestä ”ilmeinen ratkaisu”

Pääkaupunki on jäänyt pohjoismaisia verrokkejaan selvästi jälkeen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin keskustassa vietetty aika on lähes kaikilla mittareilla katsottuna vähentynyt, ilmenee tuoreesta selvityksestä. Kaupallisten kiinteistöjen kehittämiseen erikoistunut Nortecon on vertaillut Pohjoismaiden pääkaupunkien elävyyttä vuosina 2019 ja 2023. Telian matkapuhelindatasta tarkasteltiin, kuinka usein ihmiset vierailevat keskustoissa ja kauanko niissä vietetään aikaa.

Muiden Pohjoismaiden pääkaupunkien tilanne on joko samanlainen kuin vuonna 2019 tai selvästi sitä parempi, kuten Tukholmassa, mutta Helsinki ei ole elpynyt koronaa edeltäneelle 2019 tasolle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Kiinnostavaa uutta tietoa Helsingin keskustasta. Julkisilla saapuvien määrä on vähentynyt koronan jälkeen, autolla saapuvia jopa aiempaa enemmän, kommentoi tulosta Suomen Yrittäjien johtaja ja pääekonomisti Juhana Brotherus X-alustalla.

Hän toteaa, että etätyöt ja turistikato ovat suuria tekijöitä.

– Ilmeinen ratkaisu, lisää asuntoja ytimeen täydennysrakentamisella ja toimitilojen muutoksilla, Brotherus kommentoi.

Pormestari Juhana Vartiainen (kok.) sanoi tiedotteessa viime syksynä, että asuntorakentamista keskustaan pyritään kaupungin toimin konkreettisesti vauhdittamaan helpottamalla muun muassa kiinteistöjen käyttötarkoitusmuutoksia. Vartiaisen mukaan on selvää, että asuntoja tarvitaan kantakaupunkiin lisää.

– On selkeä, pidempiaikainen trendi, että liike-elämä ja toimistot tarvitsevat vähemmän neliöpinta-alaa, pormestari totesi tuolloin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)