Verkkouutiset

Vara-amiraali Doug Perry perehtyi vierailunsa aikana myös Merivoimien toimintaan miinalaiva Hämeenmaalla Merivoimien komentajan, kontra-amiraali Tuomas Tiilikaisen johdolla. PUOLUSTUSVOIMAT

Nato-komentaja vieraili Suomessa

Vara-amiraali tapasi Alexander Stubbin sekä tutustui Puolustusvoimien toimintaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Naton Norfolkin yhteisoperaatiojohtoportaan komentaja, vara-amiraali Doug Perry vieraili Suomessa 15-17. toukokuuta.

Ohjelmaan sisältyivät käynnit Pääesikunnassa, Maavoimissa sekä Merivoimissa. Vierailun aikana vara-amiraali Perry tapasi myös tasavallan presidentin Alexander Stubbin sekä Puolustusvoimain komentajan, kenraali Janne Jaakkolan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Vara-amiraali Perrylle esiteltiin Suomen puolustusjärjestelmää ja suorituskykyjä sekä sotilaallista yleistilannetta ja operatiivista toimintaympäristöä.

Pääesikunnan päällikön kenraaliluutnantti Vesa Virtasen isännöimän vierailun aikana keskusteltiin myös Puolustusvoimien Nato-jäsenyyden yhteensovittamisen etenemisestä sekä liittokunnan yhteisestä operatiivisesta suunnittelusta.

Virtasen mukaan keskustelut vara-amiraalin kanssa yhtenäistivät näkemystä Naton pohjoisten alueiden puolustamisesta.

– Keskustelun kautta muodostamme yhteisen näkemyksen Naton pohjoisten alueiden yhteisestä puolustuksesta, missä JFC Norfolkin rooli on keskeinen. Meillä on hyvät edellytykset syventää yhteistyötämme JFC Norfolkin kanssa entisestään. Läheinen yhteistyömme vahvistaa entisestään niin kansallista kuin koko liittokunnan turvallisuutta, Virtanen sanoo tiedotteessa.

Puolustusvoimain komentaja Jaakkola korostaa johdon tapaamisten merkitystä.

– Erityisesti perehtymiset puolustushaaroihin tuovat aina merkittävää lisäarvoa tapaamisiin, Jaakkola sanoo.

Päätöksiä komentorakenteesta odotetaan myöhemmin tänä vuonna. Myös esikuntarakennetta valmistellaan Natossa, mutta mahdollisen alaesikunnan sijoittamisesta Suomeen ei ole vielä päätöstä.

Olennaista kokonaisuudessa Puolustusvoimien näkökulmasta on se, millä tavalla pohjoisen alueella valmistaudutaan yhteiseen puolustukseen ja miten Pohjoismaiden kansalliset puolustukset sovitetaan osaksi kokonaisuutta.

Joint Force Command Norfolk (JFC Norfolk) on ensimmäinen Atlantin alueelle keskittyvä Naton operatiivinen esikunta, ja ainoa Naton kolmesta operatiivisen tason esikunnasta, joka sijaitsee Yhdysvalloissa.

JFC Norfolk suunnittelee, toteuttaa ja tukee liittouman sotilaallisia operaatioita ja lisää turvallisuutta pohjoisella ja arktisella alueella. Lisäksi JFC Norfolk suojaa strategisia meriyhteyksiä kaikissa toimintaympäristöissä ja turvaa meriyhteydet Euroopan ja Pohjois-Amerikan välillä.

JFC Norfolk toimii tiiviissä yhteistyössä Yhdysvaltain merivoimien toisen laivaston kanssa (USNAVY 2nd Fleet) vara-amiraali Perryn toimiessa myös Yhdysvaltain merivoimien toisen laivaston komentajana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)