Verkkouutiset

Pohjoiskorealaiset raivona: Kim Jong-un hassasi miljardeja puolueen juhlaan

Pohjois-Korean johdon kerrotaan kehuvan työväenpuolueen 70-vuotispäivän järjestelyihin käytetyillä varoilla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Koreassa vietettiin hiljattain maata nimellisesti johtavan työväenpuolueen 70-vuotispäivää. Näyttäviin juhlallisuuksiin kuului valtavia yleisötapahtumia ja massiivinen sotilasparaati.

Juhlahumun keskipisteessä oli maata itsevaltaisesti hallitseva Kim Jong-un.

Verkkouutiset on kertonut juhlista tässä ja sotilasparaatista tässä.

Pohjois-Korean tapahtumia seuraavan Daily NK:n mukaan juhlapäivän kustannukset ovat alkaneet nyt paljastua pohjoiskorealaisille, jotka ovat raivoissaan.

”Puoluevirkailijat kertoivat hiljattain järjestetyssä kansalaisten luentotilaisuudessa, että pelkästään juhliin liittyneeseen tavaraan oli käytetty lähes 2 miljardia dollaria”, paikallinen asukas Etelä-P’yŏnganin maakunnasta paljastaa.

Luvut lienevät liioiteltuja ja niiden tarkoituksena on mitä todennäköisemmin pönkittää kuvaa puolueen ja valtion johdon mahdista.

Kansalle esitetyissä puheissa tapahtuman kokoa verrattiin Kiinassa ja Venäjällä tänä vuonna järjestettyihin voitonpäivän juhliin.

Paljastusten vaikutus tavallisiin pohjoiskorealaisiin ei kuitenkaan ole ollut toivottu.

”Ihmiset vaikuttavat lähinnä kauhistuneen siitä, että he kehtaavat kehua tällaisella samalla, kun maassa on koettu valtavia menetyksiä sen vuoksi, että kaikki tehtaat Pjongjangissa ja muualla suljettiin juhlavalmistelujen vuoksi”, lähde jatkaa.

Vertailun Kiinaan ja Venäjään kerrotaan suututtaneen yleisöä entisestään.

Daily NK kertoo lähteiden Pohjois- ja Etelä-Hamgyŏngin maakunissa vahvistavan väitteet.

Pohjoiskorealaisten kerrotaan suivaantuneen myös puolueen edustajien juhlia varten keräämistä rahalahjoituksista, joita nimitetään ”uskollisuuslahjoituksiksi”.

Eräs pohjoiskorealainen taas ihmettelee kroonisesta polttoainepulasta kärsivän maan panostusta poikkeuksellisen mittavaan sotilasparaatiin.

”He käyttivät sotilasyksiköille varattua polttoainetta ja myös keräsivät kokoon Pjongjangiin sotaa varten varattuja tarvikkeita. Polttoaineen hätävarannot ovat lähes tyhjät”, hän päivittelee.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)