Verkkouutiset

Kremlin mukaan Putinin lehdistösihteeri ansaitsee neljä kertaa enemmän kuin presidentti

Vladimir Putinin lehdistösihteerin Dmitri Peskovin vaimo Tatjana Navka omistaa lukuisia kiinteistöjä ja luksusautoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kreml on julkaissut viralliset tiedot presidentti Vladimir Putinin ja hänen hallintonsa keskeisien virkamiesten ja heidän perheenjäsentensä tuloista ja varallisuudesta.

Raportin mielenkiintoisimpia yksityiskohtia ovat Putinin läheisten avustajien, apulaiskansliapäällikkö Vjatseslav Volodinin ja lehdistösihteeri Dmitri Peskovin palkat ja varat.

Vjatseslav Volodin tienasi viime vuonna virallisesti peräti hieman yli 87 miljoonaa ruplaa eli noin 1,1 miljoonaa euroa. Hän omistaa lisäksi lukuisia kiinteistöjä.

Lehdistöavustaja Dmitri Peskovin palkka oli puolestaan viime vuonna hieman alle 37 miljoonaa ruplaa eli noin 480 000 euroa. Myös Peskov omistaa useita asuntoja.

Vladimir Putinin avustajien palkat ja omaisuus eroavat valtavasti itse presidentin tuloista. Kremlin mukaan presidentti tienasi viime vuonna vain noin 8,9 miljoonaa ruplaa eli hieman alle 116 000 euroa. Lisäksi presidentti omistaa virallisesti vain yhden noin 77 neliön suuruisen asunnon ja 1 500 neliön maapalstan. Putinin nimissä on lisäksi kaksi vanhaa neuvostoaikaista ajoneuvoa, Lada Niva -maastoauto ja yksi peräkärry.

Dmitri Peskovin kohdalla huomio kiinnittyy ennen kaikkea hänen vaimonsa hurjiin tuloihin ja jättiomaisuuteen. Peskov on naimisissa jäätanssin olympiavoittajan Tatjana Navkan kanssa. Navka on tullut tunnetuksi myös Valion mainoskasvona.

Kremlin julkaisemien asiakirjojen perusteella Navka ansaitsi viime vuonna virallisesti peräti 89 miljoonaa ruplaa eli noin 1,2 miljoonaa euroa. Lisäksi hänellä on valtava kiinteistöomaisuus, johon kuuluu useita erikokoisia asuntoja Venäjällä ja yksi huoneisto Yhdysvalloissa. Navkan nimissä on myös kolme luksusautoa.

Dmitri Peskovin perheen omaisuus nousi ensi kertaa esiin Venäjällä viime vuonna, kun media kiinnitti huomiota presidentin avustajan ranteessa hääkuvassa komeilleeseen yli 550 000 euron hintaiseen Richard Mille -kelloon. Peskovin mukaan kello oli häälahja Tatiana Navkalta. Navka on puolestaan kertonut, ettei kellon julkisuudessa liikkunut hinta pidä paikkaansa.

Tunnettu venäläinen oppositiopoliitikko ja korruption vastustaja Aleksei Navalnyi on sittemmin julkaissut vakuuttavia todisteita siitä, että Peskov vietti häämatkansa Maltese Falcon -huvijahdilla, jonka viikkovuokra on 350 000 euroa.

Navalnyi on paljastanut Peskovin ja Navkan asuvan valtavassa luksustalossa Moskovan arvoalueella. Navalnyi kertoi ensin kodin arvon olevan noin 6,3 miljoonaa euroa. Myöhemmin riippumaton venäläinen TV Rain raportoi Navalnyin tehneen lisää selvityksiä, joiden perusteella talon arvo on noin miljardi ruplaa eli yli 13 miljoonaa euroa. Lähes 800-neliöinen talo on Peskovin vaimon nimissä. Talo on kirjattu Kremlin asiakirjoissa Navkan omaisuudeksi. Sen tarkka koko on 779 neliötä. Kiinteistön arvoa ei mainita.

Tatjana Navkan nimi nousi esiin hiljattain Panaman papereiksi tituleeratussa tietovuodossa. Panamalaisesta Mossack Fonseca -asianajotoimistosta vuodettujen papereiden perusteella hänellä oli Neitsytsaarilla 2014–2015 veroparatiisiyhtiö, joka lopetettiin hänen avioiduttuaan Dmitri Peskovin kanssa. Paljastuksissa on noussut esiin muitakin Putinin lähipiiriläisiä.

Monet Putinin arvostelijat, kuten Aleksei Navalnyi, pitävät presidentin lähimpien alaisten ja heidän perheidensä jättiomaisuuksia osoituksena Putinin hallinnon korruptiosta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)