Verkkouutiset

Viimeisin Kreikka-ehdotus ”hyvä pohja edetä”

EU-komission puheenjohtaja suhtautuu myönteisesti viimeisimpään Kreikan tekemään ehdotukseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EU-komissio, Kansainvälinen valuuttarahasto (IMF) ja Euroopan keskuspankki (EKP) ovat saaneet uuden Kreikka-ehdotuksen käsiteltäväkseen, twiittasi EU-komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin kabinettipäällikkö Martin Selmayr varhain maanantain vastaisena yönä.

Selmayrin mukaan ehdotuksen pohjalta on hyvä edetä tänään euromaiden huippukokouksessa.

Euromaiden päämiehet kokoontuvat tänään illalla Brysseliin epäviralliseen huippukokoukseen keskustelemaan Kreikan tilanteesta. Suomea kokouksessa edustaa pääministeri Juha Sipilä (kesk.).

Ennen päämiesten kokousta kokoontuvat euromaiden valtiovarainministerit tänään iltapäivällä. Suomea edustaa kokouksessa valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.).

Päämiesten hätäkokouksen tavoitteena löytää ratkaisu Kreikan velkakriisiin, joka kärjistyy ensi viikon tiistaina, kun 1,6 miljardin lainaerä Kansainväliselle valuuttarahastolle erääntyy.

Kreikan velkojat yrittävät päästä Kreikan kanssa sopimukseen, joka estäisi maan ajautumisen maksukyvyttömyyteen ja mahdollisesti ulos eurosta. Tavoitteena on pidentää Kreikan toista lainapakettia kuudella kuukaudella.

Vastineeksi velkojat edellyttävät Kreikan sitoutuvan uusiin verotuskohteisiin, eläkkeiden leikkauksiin ja veronkorotuksiin, jota Kreikan nykyjohto on vastustanut siitä lähtien, kun se nousi valtaan viisi kuukautta sitten.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)