Verkkouutiset

Kim Jong-un tukee Donald Trumpia: Hän on viisas poliitikko

Pohjois-Korean valtiollinen media ylistää Yhdysvaltojen republikaanien tulevaa presidenttiehdokasta Donald Trumpia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korean valtiollisen lehden DPRK Todayn pääkirjoituksessa ylistetään liikemiespoliitikko Donald Trumpia.

Asiasta uutisoivan NK Newsin mukaan lehti luonnehtii Trumpia ”viisaaksi poliitikoksi” ja ”kauaskatseiseksi ehdokkaaksi”, joka voisi auttaa yhdistämään Korean niemimaan.

Republikaanien tuleva presidenttiehdokas Trump on todennut olevansa valmis keskustelemaan Pohjois-Korean diktaattorin Kim Jong-unin kanssa. DPRK Today kiittelee ajatusta.

Asiantuntijoiden mukaan pääkirjoitus heijastelee Pohjois-Korean ylimmän johdon ajattelua.

– Tässä ei ole kyse suoraan Pjongjangista tulevasta lausunnosta, mutta johto selvästi koettelee kepillä jäätä, Leedsin yliopiston tutkija ja Korea-asiantuntija Aidan Foster-Carter arvioi.

Lehden kirjoituksessa viitataan Trumpin maaliskuussa pitämään puheeseen. Siinä hän vihjasi vetävänsä Yhdysvaltojen joukot pois Etelä-Koreasta, mikäli maa ei kasvata puolustusmenojaan.

”Yhdysvaltojen kansalaisten ei tule äänestää presidentiksi tylsää (demokraattien presidenttiehdokkaaksi pyrkivää) Hillary Clintonia, joka väitti soveltavansa Iranin mallia Korean niemimaan ydinaseongelmien ratkaisemiseen. Heidän on valittava Trump, joka on puhunut suoran keskusteluyhteyden avaamisesta Pohjois-Korean kanssa”, DPRK Today kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)