Verkkouutiset

Kansa ihmetteli Janukovitsin suomalaisrakenteista palatsia: 70 autoa, eläintarha, kultaiset vesihanat

Kiovalaiset ovat päässeet tutustumaan vallankumouksen syrjäyttämän presidentti Viktor Janukovitshin ylelliseen kotiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan Kiovasta poistuneen presidentti Viktor Janukovitshin koti oli lauantaina kansalaisten vapaasti tutustuttavissa. Loisteliaasta tilasta, joka on kiovalaisille korruption symboli, tuli nopeasti suosittu nähtävyys.

Twitteriin tulleet valokuvat kertovat ihmisten ihmettelevän muun muassa yksityistä eläintarhaa, 70 auton kokoelmaa, harvinaisia vanhoja kirjoja ja kultaisia vesihanoja.

Tilalla on myös maanalainen ampumarata, keilarata ja helikopterikenttä. Janukovitshin sanotaan käyttäneen 100 000 dollaria talon jokaiseen kynttelikköön ja 10 000 dollaria jokaiseen pöytälamppuun.

Tästä löytyvässä Twitter-kuvassa Euromaidanin mielenosoittajat ottivat erän golfia palatsin valtavalla golfkentällä.

Kyiv Post kertoi valokuvan kanssa, miten mielenosoittajat sijoittivat kultaisen wc-pöntön kaadetun Leninin patsaan tilalle Kiovassa. Palatsin toileteissa on kultaisia vesihanoja.

Presidentin Mezhihirya-palatsin historiaan voi tutustua ja lisää valokuvia sisätiloista nähdä tästä linkistä löytyvästä jutusta. Siinä kerrotaan varsinaisen hirsitalon rakentajan olevan suomalainen Honka eli Honkarakenne. Palatsi on suurin yhtiön rakentama puurakennus.

Janukovitsh kertoi lauantaina iltapäivällä ukrainalaiselle televisiokanavalle tuntemattomasta olinpaikastaan, että hänen mielestään käynnissä on vallankaappaus. Hän vertasi tilannetta 1930-luvun Saksaan, jolloin Adolf Hitler tuli valtaan.

Huhuista huolimatta Janukovitsh ilmoitti, että hän ei ole eroamassa. Ukrainan parlamentti on kuitenkin syrjäyttänyt hänet.

Alla olevalla ensimmäisellä Youtube-videolla on 20. helmikuuta Euromaidanin verilöylyssä kuolleen Roman Tochynin postuumi haastattelu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)