Verkkouutiset

Vuorokausi jolloin ISIS pysäytti Irakin armeijan – 70 lennokkia hyökkäsi yötä päivää

Isis ostaa lennokkeja edulliseen hintaan ja pystyy hyökkäämään niiden avulla tehokkaasti vihollisen kimppuun.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viimeisen vuoden aikana Yhdysvallat ja sen liittolaiset ovat joutuneet kohtaamaan terroristijärjestö Isisin vastaisissa taisteluissa Irakissa uuden haasteen: taisteluissa käytettävät lennokit.

Kenraali Raymond Thomas kertoo Voxin mukaan, että kaikkein pelottavin ongelma, jota hänen johtamansa operaatiot Irakissa vuonna 2016 kohtasivat, olivat juuri lennokit.

Isis on löytänyt tapoja liittää aseita lennokkeihin ja hyökkäämään näin Yhdysvaltain tukemaa Irakin armeijaa vastaan.

Marras- ja joulukuussa 2016 Isisin vastaisissa taisteluissa Mosulissa Isisin lennokit hyökkäsivät Yhdysvaltain tukemien joukkojen kimppuun kerran päivässä.

”Viisi tai kuusi kuukautta sitten oli päivä, jolloin Irakin armeija lähes koki loppunsa. Silloin yli vuorokauden ajan ilmassa oli 70 lennokkia.

Jihadistit ovat voineet ostaa lennokkeja edulliseen hintaan ja iskeä niiden avulla tehokkaasti vihollisen, jopa maailman voimakkaimman armeijan kimppuun.

Washingtonissa sijaitsevan Atlantic Council -ajatuspajassa työskentelevän analyytikko Dave Anthonyn mukaan on vain ajan kysymys, milloin Isis käyttää lennokkihyökkäyksiä myös Lähi-idän ulkopuolella.

”He ovat luovia”, Anthony sanoo.

Isis on menettänyt 60 prosenttia Irakissa ja 45 prosenttia Syyriassa hallussaan pitämistä alueista ja etsii nyt uusia keinoja taistella. Lennokit ovat niistä yksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)