Verkkouutiset

ISIS-terroristeja lähetetty Eurooppaan – iskut todennäköisiä

Eurooppalaiset turvallisuusviranomaiset uskovat, että uusi terrori-isku Pariisin ja Brysselin jälkeen on todennäköinen, kertoo Sky News.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Belgian viranomaiset uskovat, että niin sanottu islamilainen valtio on lähettänyt uusia terroristeja Eurooppaan Brysselin maaliskuisen iskun jälkeen. Belgian hälytystaso on edelleen kolme, joka merkitsee, että uusi isku on mahdollinen ja todennäköinen.

Europol uskoo myös, että kaikkia Brysselin ja Pariisin iskuihin osallistuneita ei ole vielä saatu kiinni.

– Tämä siksi, että meillä on hajanainen tiedustelukuva siitä, ketkä olivat iskuissa osallisina ja missä he ovat, sanoo Europolin johtaja Rob Wainwright Sky Newsin mukaan.

Hän lisää, ettei todellakaan ole varma siitä, etteikö muut militanttisolut suunnittelisi uusia iskuja Euroopassa.

Tiistaina saksalaislehti Bild uutisoi, että ISIS-terroristit suunnittelisivat iskuja Espanjan, Ranskan ja Italian aurinkorannoille tulevan kesän aikana viitaten italialaisiin turvallisuuslähteisiin.

Yleisradioyhtiö RAI:n mukaan Italian turvallisuuspalvelut kiistävät Bildin tiedot. Niiden mukaan mitään tällaista ei ole tiedossa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)