Uber-kuljettaja Helsingissä heinäkuussa 2016 ennen taksilain muutosta. LEHTIKUVA / ANNI REENPÄÄ

Uberilla Suomessa jo yli 500 kuljettajaa

Yhtiön mukaan matkustajia on yli 20000 kuukaudessa.

Uber on julkistanut katsauksen yhtiön ensimmäisestä vuodesta sen jälkeen, kun se käynnisti toimintansa Suomessa uudelleen taksilain uudistuksen myötä viime vuoden heinäkuussa.

Tällä hetkellä Uberilla on katsauksen mukaan Suomessa yli 20 000 aktiivista matkustajaa kuukaudessa ja yli 500 aktiivista kuljettajaa. Palvelua on käytetty varsinkin marras–joulukuun vaihteessa pikkujoulukaudella.

Uberin mukaan merkittävä määrä matkoista joko alkaa tai päättyy julkisen liikenteen asemille, rautatieasemalle, satamiin tai lentokentälle.

– Olemme iloisia nähdessämme, kuinka tärkeä rooli Uberilla on matkustajien ja kuljettajien keskuudessa Helsingissä. Uusi lainsäädäntö on tuonut uusia liiketoiminnallisia mahdollisuuksia tarjoamalla kaupunkilaisille enemmän valinnanvaraa ja helpompaa liikkumista. Tämä mahdollistaa sen, että oman henkilöauton käyttöä voi miettiä tarkkaan ja jopa vähentää, kertoo tiedotteessa Uberin Pohjoismaiden johtaja Joel Järvinen.

Uberin keskimääräinen saapumisaika on katsauksen mukaan Suomessa seitsemän minuuttia.

Matkustajilat unohtuu autoihin eniten tavaroita lauantaisin. Yleisimmin Uberin kyytiin unohdetaan puhelimia, lompakoita tai avaimia.

– Helsinkiin paluumme jälkeen olemme keskittyneet vahvasti vastuulliseen kasvuun. Pyrimme jatkuvasti löytämään uusia tapoja tehdä yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa ja odotamme kovasti sen jatkumista – kuin myös tuhansien sovellusta käyttävien matkustajien ja kuljettajien palvelemista, Järvinen vakuuttaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt