Kirjoittajan mielestä Suomen täytyy olla niin houkutteleva, että ihmiset haluavat tänne pimeään. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Faisa Kahiye: Työperäinen tulija valitsee Suomen…

…eikä niin, että suomalaiset valitsevat niitä huippuosaajia.

Suomessa on lukuisia isoja yrityksiä, jotka tarvitsevat kipeästi asiantuntijoita ulkomailta. Täällä ei ole riittävästi koodareita tai muita asiantuntijoita, jotka edistävät organisaatioiden digitalisoitumista. Tämä johtaa siihen, että yritykset eivät voi kasvaa haluamallaan tavalla tai ne ovat yksinkertaisesti huonompia kilpailijoihinsa verrattuna.

Pulaa ei ole pelkästään korkeakoulutetuista it-osaajista vaan myös hoitoalan työntekijöistä. Ilman lähihoitajia seniorimme eivät pärjää. Näin ollen keskustelu työperäisen maahanmuuton tarpeellisuudesta kuuluisi lopettaa. Sen sijaan pitäisi keskittyä siihen, miten Suomi saisi houkuteltua lisää osaajia ja asiantuntijoita.

Monesti maahanmuuttokriitikot maalailevat piruja seinille, eivätkä he hyväksy edes työperäistä maahanmuuttoa – humanitaarisesta puhumattakaan. Sanotaan, että työntekijäpulaa ei ole olemassa ja että suomalaiset työttömät pitäisi työllistää ensin. En kuitenkaan kykene ymmärtämään, miksi mikään voittoa tavoitteleva yhtiö haluaisi työllistää ihmistä vain sen vuoksi, että se ihminen sattuu olemaan suomalainen. Kaiken järjen mukaan työllistetään osaavin ja organisaatiolle tuottavin kandidaatti. Näin ollen ”suomalaiset ensin” -puheet voidaan heittää roskiin.

Se, että työperäistä maahanmuuttoa tarvitaan, on ilmiselvä asia. Nyt pitäisi keksiä keinoja, joilla saadaan ihmisiä tänne. Vaikka huippuosaajia ei koske työvoiman tarveharkinta, se koko järjestelmä pitäisi poistaa. Suomen pitää hyväksyä kaikki työntekijät, jotka haluavat työllistyä ja elää täällä. Se on kansantalouden kannalta kestävin ratkaisu.

Oleskelulupaprosessia pitää nopeuttaa kaikkien oleskelulupalajien osalta. On myös täysin perusteltua keventää EU/ETA-maiden ulkopuolelta tulleiden osaajien verotusta. Tässä vaiheessa on syytä ottaa huomioon se, että Suomi kilpailee myös muiden pohjoismaiden kanssa kolmansista maista tulevista työntekijöistä. Näin ollen ulkomailta tulevien tulovero kuuluisi olla Suomessa alhaisempi kuin muissa pohjoismaissa.

Yritysten täytyy huolehtia Suomeen saapuneiden koulutustasosta ja tarjota heille urapolkuja, jotta kansainväliset osaajat jäävät Suomeen. Suomalaisten kielitaitoa täytyy myös kehittää. Yrityksillä on tässä iso rooli, sillä organisaatiot, joissa puhutaan vain suomea, eivät houkuttele englanninkielisiä koodareita. Helsingin kaupunki on pyrkinyt tarjoamaan englanninkielisille parempia palveluita, ja tämä on askel oikeaan suuntaan.

Suomi on yksi maailman parhaista maista yhdistää perhe- ja työelämä. Täällä on puhdas luonto, vesi sekä erinomaiset koulut. Jo näillä tekijöillä Suomi pystyy pärjäämään kovassa kilpailussa, mutta vielä on paljon parannettavaa, esimerkiksi muukalaisvihamielisyydessä ja rasismissa. Ihmisten täytyy ymmärtää se, että työperäinen maahanmuuttaja valitsee Suomen, eivätkä suomalaiset niitä huippuosaajia. Tämän vuoksi Suomen täytyy olla muilta osin niin houkutteleva, että ihmiset haluavat muuttaa tänne pimeään ja kylmään valtioon, jossa on korkea tulovero.

Faisa Kahiye

Faisa Kahiye

Valtiotieteilijä, Tukholman yliopisto.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt