Työministeri Timo Harakka hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen yhteisessä työllisyysseminaarissa Helsingissä. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Työministeri: Kolmikanta hallitukselle tärkeä kumppani

Työministerin mukaan hallitus pitää kunnia-asianaan vahvistaa luottamusta kaikkialla yhteiskunnassa.

Työministeri Timo Harakan (sd.) mukaan Antti Rinteen (sd.) hallituksella on kunnianhimoinen työllisyystavoite, jota se lähtee toteuttamaan monin keinoin.

– Vahvistamme työllisyyspalveluita, autamme osatyökykyisiä työmarkkinoille, lisäämme palkkatukea, tuemme pk-yritysten työllistämistä, houkuttelemme kansainvälisiä osaajia, vahvistamme muutosturvaa ja jatkuvaa oppimista, Harakka luetteli hallituksen ja työmarkkinaosapuolten yhteisessä Kasvun ja luottamuksen seminaarissa Helsingissä keskiviikkona.

– Hallitus pitää kunnia-asianaan vahvistaa luottamusta kaikkialla yhteiskunnassa. Se kutsuu työmarkkinaosapuolet yhteistyöhön, jolla tavoitellaan hallitusohjelman otsikkoon tiivistyviä tavoitteita: lisää osallisuutta, vahvempaa osaamista, Harakka sanoi.

Hänen mukaansa hallitus tulee tarkastelemaan työllisyystavoitteensa toteutumista väliaikapisteittäin.
– Hoputtavia kellokalleja enemmän kolmikannan työtä tulee silti kirittämään se, että oikeiden työllisyystoimien yhteisvaikutus tulee näkyviin vasta hallituskauden lopulla. Työllisyys ei kasva tasaisen vauhdin taulukolla. Vieläkin tärkeämpää on se, että hallitusohjelman tärkeimmät työllisyystoimet tähtäävät kestävään tulevaisuuteen 2030-luvulla, Harakka sanoi.

Hänen mukaansa hallituksen kokoon kutsumassa seminaarissa rakennettiin yhteistyön ja tuloshakuisuuden ilmapiiriä kolmikantaisten asioiden valmistelulle alkaneella hallituskaudella.

– Ratkaisuhenkinen kolmikanta on hallituksen tärkeä kumppani kestävän kasvun ja työllisyyden tavoittelussa. Työmarkkinaosapuolet ovat luottamusyhteiskunnan tekijöitä, sanoi Harakka.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt