Verkkouutiset

Tutkija: Arhinmäen ministerinpaikka vaarassa

Politiikan tutkija Erkka Railon mielestä kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäen ministerinpaikka on todellisessa vaarassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yle uutiset kertoi sunnuntaina, että kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki (vas.) esiintyi päihtyneenä jääkiekkojoukkueen pronssimitalijuhlissa lauantai-iltana Sotshin olympialaisissa. Ministeri ei kiistänyt tapahtunutta.

– Arhinmäen reagoinnissa on ollut epävarmuutta, perusteli Turun yliopiston politiikan tutkimuksen laitoksen yliopistonlehtori Erkka Railo Ylen Ajantasassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Railon mielestä skandaalin kohteeksi joutuneella henkilöllä on usein vaikeuksia arvioida, kuinka vakavasta tilanteesta on kyse.

– Epäilen, että vasta Suomeen päästyään hän on päässyt kärryille siitä, että tilanne voi olla hänen näkökulmastaan erittäinkin huolestuttava.

Railon mielestä ratkaisevaa on, riittääkö muille poliitikoille ja julkisuudelle se, että pääministeri Jyrki Katainen (kok.) puhuttelee Arhinmäkeä ja tuleeko tapahtuneesta esiin lisää tietoa.

– Jos sitä ei tule, on mahdollista, että skandaali kuivuu kasaan.

Railon mielestä Arhinmäen anteeksipyyntö tuli hieman myöhään ja epäröiden.

Toisaalta Arhinmäen syrjään siirtäminen ministerin paikalta on Railon mielestä aiempia tapauksia vaikeampaa, koska Arhinmäki on myös puolueensa puheenjohtaja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)