X
SULJE MAINOS

Tutkija: Arhinmäen ministerinpaikka vaarassa

Politiikan tutkija Erkka Railon mielestä kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäen ministerinpaikka on todellisessa vaarassa.

Yle uutiset kertoi sunnuntaina, että kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki (vas.) esiintyi päihtyneenä jääkiekkojoukkueen pronssimitalijuhlissa lauantai-iltana Sotshin olympialaisissa. Ministeri ei kiistänyt tapahtunutta.

– Arhinmäen reagoinnissa on ollut epävarmuutta, perusteli Turun yliopiston politiikan tutkimuksen laitoksen yliopistonlehtori Erkka Railo Ylen Ajantasassa.

Railon mielestä skandaalin kohteeksi joutuneella henkilöllä on usein vaikeuksia arvioida, kuinka vakavasta tilanteesta on kyse.

– Epäilen, että vasta Suomeen päästyään hän on päässyt kärryille siitä, että tilanne voi olla hänen näkökulmastaan erittäinkin huolestuttava.

Railon mielestä ratkaisevaa on, riittääkö muille poliitikoille ja julkisuudelle se, että pääministeri Jyrki Katainen (kok.) puhuttelee Arhinmäkeä ja tuleeko tapahtuneesta esiin lisää tietoa.

– Jos sitä ei tule, on mahdollista, että skandaali kuivuu kasaan.

Railon mielestä Arhinmäen anteeksipyyntö tuli hieman myöhään ja epäröiden.

Toisaalta Arhinmäen syrjään siirtäminen ministerin paikalta on Railon mielestä aiempia tapauksia vaikeampaa, koska Arhinmäki on myös puolueensa puheenjohtaja.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt