X
SULJE MAINOS
Uudella hankkeella on Euroopan komission tuki. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Tulossa eurooppalainen haastaja USA:n mobiilimaksun jättiläisille?

Tavoitteena on luoda uskottava kilpailija PayPalille, Mastercardille, Visalle ja Applelle.

Yli 30 Euroopan suurinta pankkia ja luottokorttiyhtiötä ovat suunnitelleet Yhdysvaltain hegemonian haastamista, kertoo Financial Times.

Tavoitteena olisi luoda uskottava kilpailija PayPalille, Mastercardille, Visalle ja Applelle.

Brysselistä käsin toimivan 40 hengen yrityksen on määrä laatia syyskuuhun mennessä suunnitelma yhteiseurooppalaisesta palvelusta, jolla voisi maksaa verkossa ja kaupoissa, nostaa käteistä ja hoitaa yksilöiden välisiä maksusuorituksia.

European Payment Initiative -hankkeen taustalla ovat muun muassa Deutsche Bank, BNP Paribas, ING, UniCredit ja Santander, jotka prosessoivat tällä hetkellä yli puolet Euroopassa tehtävistä maksuista. Aloitteella on myös EU-komission ja euroalueen finanssialan sääntelyviranomaisten tuki.

Tähän mennessä yli 30 miljoonaa euroa rahoitusta kerännyt projekti tähtää jo ensi vuonna toimiviin maksupalveluihin. Amerikkalaisyhtiöiden vahvan roolin Euroopassa pelätään johtavan korkeampiin hintoihin ja mahdollisiin tietojen yksityisyysongelmiin.

– Haluamme tarjota vaihtoehdon tälle oligopolialle sekä antaa eurooppalaisille kauppiaille ja kuluttajille todellisen vaihtoehdon, EPI:n hallituksen puheenjohtaja Joachim Schmalzl sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt