X
SULJE MAINOS
Koronapassivaatimus tuli voimaan perjantain ja lauantain vastaisena yönä. LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO

TS: Avit harkitsevat toimia koronapassiin liittyneistä uhkailuista

Mitään työturvallisuutta vaarantavaa ei tarvitse sietää, toteaa Lounais-Suomen aluehallintoviraston johtaja.

Koronapassin käyttöönotto viime viikonloppuna aiheutti uhkailua myös Turussa ja aluehallintovirastot harkitsevat jatkotoimia asiattomasti käyttäytyneitä kohtaan, kertoo Turun Sanomat.

Kaikki yrittäjät ja asiakkaat eivät ole olleet passin hyödyistä samaa mieltä ja se myös kerrottiin Lounais-Suomen aluehallintoviraston johtajan Heikki Mäen mukaan paikoin hyvinkin suureen ääneen.

– Osa ravintoloitsijoista on saanut viikonlopun aikana koronapassin käyttöönotosta todella kriittistä palautetta, samoin meidän virkamiehemme, Mäki kertoo TS:lle.

Palautteen antoon on liittynyt niin häirintää kuin uhkauksiakin. Nettisivustoille ja somekeskusteluihin on myös kerätty boikottilistoja yrityksiin, jotka ovat ottaneet koronapassin käyttöönsä.

Matkailu- ja ravintolapalvelut Mara ry:n toimitusjohtaja Timo Lappi kertoo kuulleensa koronapassiin liittyvää negatiivista käytöstä tapahtuneen muuallakin Suomessa.

– On erittäin ikävää, että tällaista kohtuutonta käytöstä kohdistetaan yrittäjiin ja työntekijöihin, jotka ovat kärsineet tilanteesta valtavasti jo 19 kuukauden ajan. Syyttävä sormi osoittaa silloin aivan väärään paikkaan. Koronapassi ei ole heidän eikä meidän käsissämme, vaan kyseessä on valtioneuvoston päätös, Lappi huomauttaa.

Mäki kertoo aluehallintovirastojen pohtivan nyt yhdessä, tarvitaanko jatkotoimia tapauksissa, joissa virkamiehiä kohtaan on käyttäydytty asiattomasti.

– Kyllähän alkoholivalvoja joutuu työssään aina kohtaamaan kaikenlaista, mutta mitään työturvallisuutta vaarantavaa ei tarvitse sietää, hän toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt