Michael Cohen. LEHTIKUVA / Getty Images / AFP

Donald Trumpin entinen lakimies vankeuteen

Michael Cohenin mukaan hänestä tuntui, että hänen tehtävänsä oli peitellä presidentin likaisia temppuja.

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin entinen henkilökohtainen lakimies Michael Cohen tuomittiin keskiviikkona New Yorkissa kolmeksi vuodeksi vankeuteen.

Hän sai tuomion talousrikoksista, kongressille valehtelusta ja roolistaan kahden seksisuhteista Trumpin kanssa kertoneen naisen maksamisessa hiljaisiksi. Tuomio tuli pääosin viimeksimainitusta teosta.

Cohen on myöntänyt maksaneensa hiljaisiksi aikuisviihdetähdet Stormy Danielsin ja Karen McDougalin, jotta he eivät kertoisi julkisuuteen seksisuhteistaan Trumpin kanssa.

Valheet kongressille koskivat Trumpin aikeita rakentaa Trump Tower Moskovaan, Venäjälle. Valehteluun liittyvistä syytteistä Cohen sai kaksi kuukautta vankeutta.

Cohen sanoi keskiviikkona ennen tuomion julistamista, että presidentti kutsui häntä hiljattain twiitissään heikoksi, mikä on totta, mutta hyvin eri syystä kuin presidentti vihjasi. Hän kertoi, että hänestä tuntui kerta toisensa jälkeen, että hänen tehtävänsä oli peitellä presidentin likaisia temppuja.

Cohen oli pyytänyt, ettei häntä tuomittaisi vankeuteen, koska hän on tunnustanut rikoksensa ja suostunut yhteistyöhön syyttäjien kanssa ja auttanut tutkinnassa. Syyttäjien mielestä osittainen yhteistyö ei kuitenkaan mitätöi vuosien tahallisia rikoksia.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt