X
SULJE MAINOS
Teollisuuspuisto Seaside Industry Park, jossa sijaitsee muun muassa Rauma Marine Constructions -telakkayhtiö Raumalla. LEHTIKUVA/JUHA SINISALO

Teollisuustuotanto laski maaliskuussa, tilaukset kasvoivat

Kausitasoitettu teollisuustuotanto laski maaliskuussa 2,1 prosenttia edellisestä kuukaudesta.

Teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto oli Tilastokeskuksen mukaan maaliskuussa 2,3 prosenttia alhaisempi kuin viime vuoden maaliskuussa.

Päätoimialoittain tarkasteltuna kausitasoitettu teollisuustuotanto kasvoi maaliskuussa toimialoilla kaivostoiminta ja louhinta (6,3 %), sähkö- ja elektroniikkateollisuus (1,9 %) ja metalliteollisuus (0,6 %) prosenttia edellisestä kuukaudesta.

Edelliseen kuukauteen verrattuna tuotanto väheni maaliskuussa metsäteollisuudessa (0,9 %), kemianteollisuudessa (1,5 %) ja toimialalla sähkö-, kaasu-, lämpö- ja ilmastointihuolto (2,6 %).

Vuodentakaiseen verrattuna tuotanto sen sijaan kasvoi eniten toimialalla sähkö- ja elektroniikkateollisuus, 6,8 prosenttia ja metalliteollisuudessa, 2,6 prosenttia.

Tuotanto väheni eniten kemianteollisuudessa, 16,4 prosenttia, ja metsäteollisuudessa, 5,3 prosenttia verrattuna viime vuoden maaliskuuhun.

Teollisuuden uusien tilausten arvo oli Tilastokeskuksen mukaan kuluvan vuoden maaliskuussa 23,3 prosenttia suurempi kuin vuotta aikaisemmin. Tammi-maaliskuun aikana tilaukset kasvoivat 11,3 prosenttia edellisvuodesta.

Yritykset saivat maaliskuussa uusia tilauksia vuodentakaista enemmän metalliteollisuudessa sekä paperin, paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksen toimialalla. Metalliteollisuudessa tilaukset kasvoivat 30,0 prosenttia ja paperiteollisuudessa 20,1 prosenttia edellisestä vuodesta.

Kemianteollisuudessa tilaukset laskivat 0,5 prosenttia vuodentakaisesta.

Tilastoa tulkittaessa on muistettava, että voimakkaat heilahtelut ovat kuukausitasolla tyypillisiä. Arvoltaan suuriakaan uusia tilauksia ei jaeta pidemmälle ajanjaksolle, vaan ne kohdistetaan tilastoitavalle kuukaudelle sellaisenaan.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt