Tehy lähtee neuvotteluihin pitkin hampain

Tehyn mukaan kilpailukykysopimuksen neuvottelutulos on julkisen sektorin kannalta hyvin hankala, ja alakohtaisiin neuvotteluihin lähdetään pitkin hampain.

Tehyn hallitus totesi perjantaina, että kilpailukykysopimuksen neuvottelutulos on julkisen sektorin kannalta hyvin hankala ja alakohtaisiin neuvotteluihin lähdetään pitkin hampain.

Neuvottelutulos on kuitenkin Tehyn hallituksen mukaan huonoista vaihtoehdoista vähiten huono, kun pakkolait saatiin torjuttua.

Tehyn hallitus arvio tiedotteessaan, että taistelu pakkolakeja vastaan tuotti tuloksia. Julkisen sektorin lomia ei leikattu, ensimmäinen sairauslomapäivä ei tule palkattomaksi eikä hallitus tee uhkaamiaan 1,5 miljardin lisäleikkauksia.

Erittäin epäoikeudenmukaisena ja vaikeimmin nieltävänä Tehyn hallitus pitää lomarahan leikkauksia vain julkiselta sektorilta

– Julkisen sektorin henkilöstökulujen leikkaamista halusi maan hallitus. Se ei olisi omalta osaltaan hyväksynyt tulosta, joka ei olisi sisältänyt julkiselle sektorille kohdistuvaa työehtojen heikentämistä, korostaa Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo tiedotteessa.

Kommentit