Jani Toivola. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

TE: Kaksi ex-kansanedustajaa nosti jo sopeutumisrahaa

Vihreiden Jani Toivola ilmoitti aiemmin olevansa valmis luopumaan sopeutumisrahastaan.

Entiset kansanedustajat Jani Toivola (vihr.) ja Maria Lohela (sin.) aloittivat kansanedustajan sopeutumisrahan nostamisen huhtikuussa, kertoo Talouselämä.

Molemmat ovat oikeutettuja kahden kauden kansanedustajina vähintään 2100 euron kuukausittaiseen korvaukseen kahden vuoden ajan. Maria Lohelan sopeutusmisraha on hieman korkeampi aiempien puhemiestehtävien vuoksi.

Jani Toivola kertoi Ylelle vuonna 2016 olevansa valmis luopumaan omasta sopeutumisrahastaan.

– Jos henkilökohtaisesti vastaan, niin olisin. En ole kauheasti niiden varaan asioista laskenut. Olen tehnyt koko työurani freelancerina töitä ja tottunut epävarmuuteen ja jaksottomuuteen, Toivola sanoi.

Ex-kansanedustaja täsmentää Talouselämälle tarkoittaneensa vanhan sopeutumiseläkejärjestelmän lakkauttamista. Hän huomauttaa etsivänsä aktiivisesti uusia töitä, ja ettei luottamustoimensa päättänyt kansanedustaja saa mistään rahaa välivaiheen aikana.

Jani Toivolan tekemät kymmenet kouluvierailut herättivät hämmennystä viime syksynä. Ilta-Sanomien mukaan eduskuntatyön ohessa tehdyistä vierailuista kertyi Toivolalle jopa 36 800 euroa ylimääräisiä ansioita.

Kevan mukaan sopeutumisrahaa nosti huhtikuussa yhteensä 31 entistä kansanedustajaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt