Vihreiden Jani Toivola eduskunnan täysistunnossa. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

IS: Jani Toivola ansaitsi jopa 36800 euroa kouluvierailuilla

Kansanedustaja kertoo tehneensä kouluvierailut näyttelijän ammatillisen osaamisensa johdosta.

Lasten ja nuorten säätiöstä kerrotaan Ilta-Sanomille, että kansanedustaja Jani Toivola (vihr.) on tehnyt sen palkkalistoilla tällä vaalikaudella 41 kouluvierailua, joista Toivola on saanut palkkion.

Toivola on tehnyt Lasten ja nuorten säätiön Dreams-hankkeessa ja sitä edeltäneessä Zest-hankkeessa yhteensä 105 maksullista vierailua kouluissa kansanedustaja-aikanaan.

Lasten ja nuorten säätiön toiminnanjohtaja Olli Alanen kertoi Ilta-Sanomille vierailun palkkion olevan ”yleisellä tasolla 300–350 euron luokassa”. Alasen mukaan esiintymiset koulussa kestävät tyypillisesti tunnin.

Ilmoitetun palkkiotason perusteella Toivolan palkkiot 41 kouluvierailusta säätiöltä ovat olleet tällä vaalikaudella 12 300–14 400 euroa. Toivola on tehnyt vierailuja Dreams-hankkeessa syksystä 2015 tammikuuhun 2017, jonka jälkeen hän jäi sairauslomalle eduskunnasta.

Samalla palkkiotasolla laskettuna Toivola on saanut yhteensä 31 500–36 800 euroa kaikista Lasten ja nuorten säätiön kouluvierailuista, jotka hän on tehnyt aloitettuaan kansanedustajana vuonna 2011. Säätiön kouluvierailut hän aloitti vuonna 2009.

– Aloitin Zest-projektin lähettiläänä jo ennen kuin minusta tuli kansanedustaja. Olen ammatiltani näyttelijä ja ollut mukana molemmissa projekteissa nimenomaan näyttelijän ammatillisen osaamisen johdosta. Olen myös ollut kehittämässä ja luomassa molempia mainittuja projekteja näyttelijän koulutukseni sekä muun vuorovaikutukseen liittyvän osaamiseni pohjalta, Toivola kertoo Ilta-Sanomille.

Toivola vastaa Ilta-Sanomille aloittaneensa Zest-projektin lähettiläänä jo ennen kuin hänestä tuli kansanedustaja

Toivola esiteltiin vuonna 2016 Dreams-hanketta kouluille mainostavilla Lasten ja nuorten säätiön verkkosivuilla tittelillä ”kansanedustaja/näyttelijä”.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt